Közélet

Kočnert áthelyezték a nyitrai börtönbe

Marian Kočner vádlottat és terheltet áthelyezték az lipótvári (Leopoldov) büntetés-végrehajtási intézetből a nyitraiba.
TASR

2019. szeptember 11. 10:45

Frissítve
- TASR-felvétel

Erről szerdán tájékoztatott Marek Para, Marian K. ügyvédje. Állítása szerint az áthelyezésre kedden (szeptember 10.), az esti órákban került sor.

Para továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy ha az ügyfelét a lipótvári (Leopoldov) börtönben tartják fogva, akkor a főtárgyalásokat is itt kellene tartani, vagy – gazdasági okokból – Marian K. vádlottat át kellene helyezni a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol jelenleg folynak a tárgyalások.

A Specializált Büntetőbíróság szenátusa kedden elvetette az ügyvéd arra vonatkozó javaslatát, hogy ügyfelét, Marian K. vádlottat helyezzék át a lipótvári (Leopoldov) büntetés-végrehajtási intézetből a pozsonyiba (Bratislava). Elvetették továbbá azt a kiegészítő javaslatot is, melyben az ügyvéd indítványozta, hogy a tárgyalásokat a továbbiakban Lipótvárban tartsák. A szenátus döntése érelmében az egyes felek képviselői nem tájékoztathatják a nyilvánosságot Peter Tóth vallomásának azon részleteiről sem, amelyek a váltóhamisítási üggyel függenek össze. Az ügyben október 17-én folytatódik a tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben.

Jövő péntekre (szeptember 20.) tűzték ki a tárgyalást a Pozsony II Járási Bíróságra Silvia Volzová meggyilkolásának megrendelése ügyében. Utóbbival a Markíza TV volt elnökét és Volzová volt üzlettársát, Pavol R.-t vádolják. A további vádlottak a szlovák alvilág jelentősebb alakjai. Ebben az ügyben Marian K. csupán tanú. A tárgyalásra szintén a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben kerítenek sort.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?