Közélet

Kalavská szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter tiszteletben tartja a Falck társaság döntését, miszerint befejezi a mentőegységek működtetését Szlovákiában. Kalavská szerint a mentőállomások nem maradnak üzemeltető nélkül ezután sem.
TASR

2019. július 17. 12:30

Andrea Kalavská - TASR-felvétel

Arra a kérdésre, hogy a cég távozásának lesz-e negatív hatása a páciensekre, azt válaszolta, hogy még korai erről beszélni. Úgy véli, nem lesz gond, és egyik állomás sem marad üresen.

A Falck társaság a 2020-ig érvényes licenc lejárta után nem üzemeltet tovább egészségügyi mentőállomásokat (ZSS) Szlovákiában, és nem is fog újra pályázni a licencért.

A Falck Szlovákiában összesen 107 egészségügyi mentőállomást (ZSS) működtet, ebből 27 sürgősségi, orvossal működő mentőállomás (RLP), 80 pedig sürgősségi egészségügyi állomás (RZP). A cég által üzemeltetett mentőállomások hálózata az ország területének 39 százalékát fedi le, részben a dél-szlovákiai régiót is. A Falck társaság alkalmazásában álló mentősök évente csaknem 150 ezer bevetésen vesznek részt. A cégnél több mint 1400, zömében egészségügyi alkalmazott dolgozik.

A társaság emellett rendelőintézeteket is működtet, egészségügyi közlekedési szolgáltatásokat nyújt és ipari tűzvédelemmel is foglalkozik. Az illetékesek szerint ez utóbbi tevékenységeket nem fogja befolyásolni a döntés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?