Közélet

Ironizálva reagált a Híd az SaS javaslatára

A Híd üdvözölné, ha a liberális pártok rátalálnának a megfelelő modellre és közös jelöltlistán indulnának a parlamenti választáson – közölte a TASR hírügynökséggel az SaS ajánlatára reagálva Debnár Klára, a Híd szóvivője. Az SaS deklarálta, üdvözölné, ha a magyar pártok megegyeznének, és a jövő évi parlamenti választásra közös listát állítanának. Ha mégsem sikerül megállapodniuk, az SaS helyeket kínál fel nekik saját jelöltlistáján.
TASR

2019. július 17. 17:46

Somogyi Tibor felvétele

Ha a liberális vonal politikusainak nem sikerül megállapodniuk, a Híd más megoldást is el tud képzelni. „Például olyan megoldást, hogy a mi jelöltlistánkon szerepeljenek olyan liberális értékeket valló, feddhetetlen személyiségek, akik szívükön viselik a régiók, a kisebbségek sorsát, a jogokat és a szabadságot, és akik az életük és az értékeik által közel állnak hozzánk” – mondta Ravasz Ábel, a Most-Híd alelnöke.

A parlamenten kívüli MKP pozitívnak tartja az SaS ajánlatát, de a többi magyar párttal tárgyal az együttműködésről. „Jó úton vagyunk a megegyezés felé” – közölte Fiala Ilona, a párt sajtószóvivője.

Simon Zsolt, a szintén parlamenten kívüli Magyar Fórum elnöke elmondta, a párt jelöltjei sem az SaS, sem más szlovák párt listáján nem fognak szerepelni. „Számunkra az az elsődleges, hogy magyar szavazatokkal szerezzünk magyar képviseletet a parlamentben. Meggyőződésünk, hogy a magyar kisebbség szavazatai nélkül nem fognak jobb irányba változni a dolgok Szlovákiában” – reagált Simon.
 

2019. július 17. 09:14

Az SaS a magyar pártok megegyezését szorgalmazza
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?