Közélet

Határon túli magyarok ellen uszító Facebook-poszt miatt rendelt el nyomozást az ügyészség

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. február 20. 18:21

Budapest | A "Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt" Facebook-oldal egyik posztja miatt indított nyomozást az ügyészség Magyarországon. Az oldal ellopta a székelyföldi Felsősófalván élő panziós, Parajdi Kálmán Endre családi képét, és ráírták a saját uszító, és tartalmában is hamis üzenetüket.

Parajdi hiába kommentelt a poszt alá, azt nem törölte az oldal. Az ügyészség közelménye után végül mégis leszedték. 

Az ügyészség közleménye szerint feljelentést kaptak, mert „ismeretlen személy a választási kampányhoz kapcsolódóan jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját az egyik közösségi oldalon úgy, hogy a fotó mellé a családot hátrányosan érintő, valótlan tartalmú bejegyzéseket fűzött”. A poszt írója egyúttal arra buzdít, hogy minden olyan felhasználó ossza meg ezt a képet, akinek elege van a „szavazatvásárlásból”.

Az ügyészség azt írja, hogy az érintett család nem adta hozzájárulását a fotó közzétételéhez, a képet és az ahhoz kapcsolódó valótlan bejegyzést több ezren megosztották, illetve a közzététel után a család gyalázkodó üzeneteket kapott.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a feljelentésben foglalt adatokat értékelte, és megállapította, hogy a fénykép felhasználása, közzététele kapcsán a személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja megállapítható, ezért a nyomozást elrendelte.

(Forrás: 444.hu)

szavazás
Önnek ajánljuk