Közélet

Gyászban Kolon és Gímes

Kolon | Kilenc lakosát gyászolja Kolon, a szerdai tragikus buszbaleset áldozatait. A legfiatalabbak 15, 16 és 17 évesek, a legidősebb 70. Gímesen három fiatal lányért szólnak a harangok, ketten 17 évesek, egy 15 éves volt.
Vrabec Mária

2019. november 14. 18:00

busz
- Rendőrségi felvétel

A koloni áldozatok között van egy házaspár, az apa 42, az anya 40 éves volt, 17 éves lányuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szülők két árvát hagytak maguk után. Ugyancsak koloni a két válságos állapotban lévő sérült is: egy 15 éves fiú, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak az érsekújvári kórházba, valamint egy 52 éves nő, akit a nyitrai kórházban ápolnak, egyelőre mélyaltatásban van.

2019. november 14. 11:15

Koloni házaspár is a szerdai buszbaleset áldozatai között, két gyermek maradt árván

„Mindenki attól fél a faluban, nehogy nőjön az áldozatok száma. Összesen tízen kerültek kórházba a baleset után Kolonból, és talán hárman úszták meg sérülések nélkül a balesetet. Az egyik lány sokkos állapotban gyalogolt haza szerdán, épp most járt itt, hogy a buszban maradt iskolatáskáját hol szerezhetné vissza”

– tudtuk meg Balkó Róbert koloni polgármestertől. 

Minden, az elhagyott tárgyakkal, a rendőrséggel való kapcsolattartással, a lehetséges anyagi támogatással, a holttestek kiadásával vagy a temetések intézésével kapcsolatos kérdésben a helyi községi hivatalban állomásozó válságkezelő stáb szakemberei adnak tanácsot, nyújtanak segítséget az áldozatok hozzátartozóinak és a túlélőknek.

„Aki úgy érzi, hogy szüksége van rá, pszichológussal is beszélhet, de egyelőre nem sokan jönnek. Nagy a döbbenet, a sokk, a gyakorlati teendőket illetően is teljes a bizonytalanság. Szó van például arról, hogy az Arriva közlekedési társaság kártérítést fizet az elhunytak hozzátartozóinak és a sérülteknek, de attól, aki most veszítette el a gyermekét, nem lehet azt várni, hogy nyomtatványokat töltsön ki. A községi hivatal próbál minél több terhet levenni a családok válláról, ezért ma (csütörtökön – a szerk. megj.) délután fél hatra összehívtam a hozzátartozókat, hogy megbeszéljük, mit tehetünk értük” – mondta Balkó Róbert. 

Kolonban biztosan nem közös szertartáson vesznek végső búcsút az áldozatoktól, a polgármester szerint már csak azért sem, mert különböző korú személyekről van szó.

Gímesen, a három fiatal lányt közös szertartáson szeretnék végső nyugalomra helyezni, de Varga Iván polgármester azt mondta, a szülők még nem nyilatkoztak az ügyben. A 32 embert szállító autóbusz gímesi utasai közül információink szerint négyen kerültek kórházba. 

A buszon többnyire fiatalok utaztak, az áldozatok a nyitrai Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium diákjai voltak. Tegnap mindkét középiskolába pszichológusokat küldött a megyei önkormányzat, hogy segítsenek a diáktársaknak feldolgozni a tragédiát. 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+7
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

GALÉRIA: Előzetes letartóztatásban a gázrobbanás ügyében gyanúsított munkások

Antibiotikumból keveset, vitaminból sokat fogyasszunk!

Kozák, Hyballa és az okoskodás

A világítás alapszabályai

Veszélyes lehet az energiaital-fogyasztás

Kényeztető wellness a téli hónapokban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.