Közélet

Gál nem akarja akadályozni a nyomozást, nem nyilatkozik Jankovská ügyében

Pozsony | Gál Gábor (Híd) igazságügy-miniszter teljes mértékben a bűnüldöző szervekre hagyja a nyomozást. Ezt pénteken jelentette ki, reagálva arra, hogy a rendőrök csütörtökön (augusztus 22.) lefoglalták Monika Jankovská igazságügyi államtitkár mobiltelefonját.
TASR

2019. augusztus 23. 18:55

Gál Gábor  - TASR-felvétel

„Nem nyilatkozunk az ügyben, hogy ne befolyásoljuk és ne akadályozzuk a nyomozást. A további lépésekről tájékoztatni fogunk” – válaszolta Zuzana Drobová, a minisztérium szóvivője a TASR kérdésére. A hírügynökség arra volt kíváncsi, vajon a miniszter tesz-e lépéseket Jankovská ügyében.

Alojz Baránik (SaS) parlamenti képviselő szerint az, hogy Jankovská a helyén maradhat, azt a gyanút kelti, hogy a szervezett bűnözés befolyással rendelkezik a bíróságok, az igazságügy-minisztérium és a kormány felett, ami egy demokratikusan működő államban megengedhetetlen.

Mária Kolíková volt igazságügyi államtitkár és az alakulófélben lévő Az Emberekért (Za Ľudí) párt képviselője úgy véli, Jankovskának le kellene mondania az államtitkári pozícióról.

A hivatalos tájékoztatás szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtöki akciója bizonyos üzenetek lefoglalására irányult. A rendőrség nem konkretizálta, hogy miféle üzenetekről van szó. A közleményből annyi derült ki, hogy korrupciós bűncselekmények, valamint hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében jártak el. Jankovská önként adta át a mobiltelefonját a hatóságoknak. A rendőrségi akció állítólag kerületi és járási bírókat is érintett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ütőképes röplabdacsapat Komáromban

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?