Közélet

Egy újabb robbantás megtervezésével gyanúsítanak egy férfit

Pozsony | A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) illegális fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel gyanúsítja a 33 éves Peter P-t. A neve a 2013-ban meggyilkolt városi képviselő, Marek Rakovský halálával is összekapcsolódik, a férfit pedig most egy újabb robbantás kitervelésével gyanúsítják. Erről a rendőrség tájékoztatott a közösségi oldalán.
TASR

2019. július 24. 10:43

A NAKA szerint Peter P. 2014-ben egy orosz kézigránátot hozott be az országba.

Még abban az évben, február 5-én éjszaka Gyetvára ment, és a kibiztosított kézigránátot egy magáncég udvarára dobta, megkárosítva ezzel az épület homlokzatát, ablakait, ajtaját és az ott parkoló autót

– közölte a rendőrség. Hozzátették: a tett indítékát még vizsgálják.

A rendőrség egyúttal hazugságnak nevezte az illető állítását egy 2018-as cikkben, amely szerint az adott bűntettet a NAKA követte el.

A nyomozás menete teljességgel kizárja az efféle vádakat

– hangsúlyozta a rendőrség.

Peter P. ellen 2018-ban Marek Rakovský városi képviselő meggyilkolása miatt indult büntetőeljárás. A képviselővel egy autóba rejtett pokolgép végzett még 2013-ban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Autóba hajtott, majd elaludt a részeg sofőr

Danko pénteken jelenti be az alkotmánybíró-jelöltek választásának időpontját

Színes koncertkínálat a fővárosban

Budapest kvíz - NYEREMÉNYJÁTÉK!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?