Közélet

Egy cseh oknyomozó újságíró elárulta, mire jött rá Kuciak a halála előtt

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 7. 14:22

Pozsony | Pavla Holcová cseh oknyomozó újságíró, Ján Kuciak munkatársa elárulta a TV JOJ-nak, hogy szerda délután, azaz nem sokkal a gyilkosság előtt még beszélt Kuciakkal. Kuciak tájékoztatta őt egyes vitatott olasz személyek és egy bizonyos smeres politikus kapcsolatáról.

Holcová elmondta, hogy Ján Kuciakkal először akkor találkozott, mikor egy olyan cikken dolgozott, amelyhez szlovákiai segítségre volt szüksége, nagyon jó véleménnyel volt róla, szerinte Kuciak mindig megbízható és minőségi forrásokból dolgozott.

Az utolsó közös témájuk épp a szlovák politikusok és az olasz maffia kapcsolata volt.

"Utoljára szerdán délután beszéltünk egy újabb smeres politikus olasz kapcsolatairól." Ez az információ Holcová szerint nem volt akkora horderejű, hogy az egész ügyet megfordította vagy új irányba terelte volna.
 

2018. március 6. 13:46

Vadala tagadja, hogy köze lenne az olasz maffiához és a Kuciak-gyilkossághoz

A politikus neve egyelőre rejtve marad a nyilvánosság előtt. Kuciak cseh kolléganője arra is válaszolt, hogy tervezi-e az újságcikk befejezését: "Azon leszek, de ennek a cikknek a nagyobb része már publikálva van, tulajdonképpen csak a beszélgetések hiányoznak belőle azokkal, akiket érint, és még valami, amit nem árulok el" - válaszolt Holcová.

Holcová elmondta, hogy nem szeretne spekulációkba bocsátkozni a gyilkosság indítékaival kapcsolatban. A véleménye viszont egyelőre egyezik a hivatalos verzióval. "Úgy gondolom, hogy nem személyes ügyről van szó, neki nem voltak konfliktusai. Én személy szerint meg vagyok győződve róla, hogy a gyilkosság a munkájával függött össze."

Önnek ajánljuk