Közélet

Drucker kérvényezi a Jó Választás nevű pártjának regisztrálását

Tomáš Drucker volt egészségügyi és belügyminiszter csütörtökön leadja a pártalapításhoz szükséges aláírásokat, és kérvényezni fogja a Jó Választás (Dobrá voľba) nevű pártjának regisztrálását. Erről az alakuló párt szóvivője, Martina Šoltésová tájékoztatott.
TASR

2019. szeptember 12. 10:28

Tomáš Drucker - TASR-felvétel

Drucker hangsúlyozta az egészségügy helyzetének fontosságát. Ezenkívül a családok és az idősek helyzetén szeretne javítani, valamint a régiókat is segíteni akarja.

Druckerrel Tomáš Kuča is együttműködik, akivel Drucker már korábban is együtt dolgozott a Szlovák Postánál és az Egészségügyi Minisztériumban is, illetve aki eddig Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő mellett dolgozott. Drucker pártja kapcsán még felmerült Lucia Kurilovská büntetőjogi szakértő neve, illetve Martin Fedor és Katarína Cséfalvayová (mindketten Híd) parlamenti képviselők nevei.

Pellegriniről is szó volt, de a kormányfő azt állítja, hogy nem beszélt Druckerrel az együttműködésről. Szeptember elején a kormányfő kijelentette, hogy szociáldemokratának érzi magát, ezt a politikát érzi sajátjának, és ezen a meggyőződésén nem fog változtatni.

Egy politikai párt regisztrálásához legalább 10 000 aláírásra van szükség. Ezek leadása után a Belügyminisztérium 30 napon belül dönt a regisztrálásról. Szlovákiában jelenleg több mint 150 politikai párt és mozgalom van regisztrálva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?