Közélet
Bugár Béla - TASR-felvétel

Bugár: A koalíció stabil, a Védelmi Minisztériumnál keressük a megoldást

TASR

2018. február 19. 11:01

Pozsony | Bugár Béla, a Most-Híd párt elnöke szerint a koalíció helyzete stabilizálódott, de ez nem azt jelenti, hogy eltűnt minden feszültség. A konfliktusokat azonban a partnerek megtanulták a média bevonása nélkül kezelni, és ez a legfontosabb – jelentette ki Bugár a párt szombati Országos Tanácsa után.

A Védelmi Minisztériumnál azonban továbbra is feszült a viszony Peter Gajdoš (SNS) miniszter és Ondrejcsák Róbert (Most-Híd) államtitkár között – ismerte el a pártelnök. Hozzátette: a tárcát egy katona vezeti, aki hozzászokott, hogy ha parancsot ad, azt teljesíteni kell. „De ez nem így működik. Ez egy minisztérium, nem a hadsereg” – mondta Bugár, hangsúlyozva: dolgoznak a helyzet megoldásán.      

Az Országos Tanácson szóba került az államfőválasztás is, illetve a párt saját jelöltjének kérdése, akit azonban még nem választottak ki. „Ez felelősség, de egyben egy lehetőség is, hogy láthatóvá tegyük a pártot” – jelentette ki Bugár.

Azzal kapcsolatban, hogy Robert Fico (Smer-SD) jelenlegi kormányfő jelöltetné magát alkotmánybírónak, a pártelnök kijelentette: nem gondolja, hogy káros, ha valaki a végrehajtó hatalomból jelölteti magát a taláros testületbe.

2018. február 19. 09:49

A Híd nem támogatja a nyugdíjkorhatár felső határának bevezetését
Önnek ajánljuk