Közélet
Richard Sulík - SITA/AP-felvétel

Az SaS és az OĽaNO is üdvözli a Híd Országos Tanácsának döntését

TASR

2018. március 13. 10:14

Pozsony | A Most-Híd állásfoglalása, amelyben előrehozott választásokat akarnak, valójában a kormány szétesését jelenti. Ebben az esetben az előrehozott parlamenti választások kiírása a legkorrektebb megoldás. Ezt Richard Sulík, az SaS elnöke hétfőn közölte.

„Az SaS támogatja ezt a megoldást és a választások korábbi időpontjának kiírását, hogy elkerüljük az ország fölösleges traumatizálását” – mondta. A Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök ellen beadott bizalmatlansági indítványt egyelőre érvényben hagyják, de Sulík nem zárja ki, hogy azt visszavonják. 

A OĽaNO üdvözli a Most-Híd Országos Tanácsának hétfői döntését. A kormány közelgő bukását a Szlovákiában élő tisztességes emberek elégtételének tartja. Ezt Igor Matovič pártelnök jelentette ki hétfőn. 
 

2018. március 12. 22:49

A Híd előrehozott választásokat akar, ellenkező esetben kilép a koalícióból

Veronika Remišová (OĽaNO) elmondta, hogy a kormánykoalíció háromnapos tárgyalássorozat után sem talált megoldást.

„A kormánypártok közül egyik sem állt elő olyan komoly intézkedésekkel, amelyek az emberek intézményekbe, államba és politikába vetett bizalmát megnövelte volna, és most a kormánykoalíció széthullik“ – közölte a TASR-rel. 

Abban bízik, hogy a Smer-SD-ben és az SNS-ben „lesz annyi tisztelet és felelősségtudat”, hogy támogatni fogják ennek a választási időszaknak a lerövidítését. Állítása szerint az OĽaNO szakértők olyan csapatával rendelkezik egy árnyékkormányon belül, amely készen áll arra, hogy egy új alternatíva alapját képezze. 
 

2018. március 13. 09:13

Veronika Remišová az OĽaNO új frakcióvezetője

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke bejelentette, hogy a párt az előrehozott választásokról akar tárgyalni az SNS-szel. Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök azonban elutasítja ezt a lehetőséget. Ha a tárgyalások nem lesznek sikeresek, a Most-Híd kilép a koalícióból.

Önnek ajánljuk