Közélet

Alena Zs.-t és társait Lipšic, Šulfiarsky és Žilinka meggyilkolásának előkészítésével is megvádolták

Pozsony | A belügyminisztérium vizsgálóbizottsága vádat emelt Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Andruskó Zoltán és Alena Zsuzsová ellen Daniel Lipšic valamint Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészek meggyilkolásának megrendelése és előkészítése ügyében.
TASR

2019. augusztus 14. 13:23

Frissítve
Alena Zs. több mint 50 ezer eurós adótartozást halmozott fel   - TASR-felvétel

A fent említett a négy személy vádlottként szerepel Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében is. Jaromír Čižnár főügyész idén februárban megerősítette, hogy a két ügyészt vagy az ügyvédet megfigyelték, amiben Čižnár szerint valószínűleg rendőrök is részt vettek. Ez az egyik oka annak, hogy a belügyminisztérium is részt vett az ügy vizsgálatában.

„A Žilinkyről szóló információk ijesztően részletesek voltak, ilyenekhez pedig nem juthattak volna hozzá a vádlottak, ha nincsenek jó kapcsolataik”

– mondta februárban Čižnár. Már korábban is úgy gondolták a nyomozók, hogy az ügyészek és az ügyvéd, valamint a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának előkészítésével kapcsolatos vizsgálatok eredményei egyezni fognak, és a szálak ugyanazokhoz a gyanúsítottakhoz vezetnek.
 

Alena Zs.-t Basternák László, Ógyalla (Hurbanovo) egykori polgármestere meggyilkolásának ügyében is gyanúsítják. Tomáš Sz-szel. és Zoltán A.-val együtt tiltott fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel is vádolják őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Coe egyik világcsúcsára sem számított

Merkel a Kuciak-gyilkosság ügyében folyó nyomozásról kérdezte Čaputovát

VIDEÓ: Ledózerolták a kuncsaftjaira támadó albán vendéglős éttermét

20 fokos hőmérséklet-különbség volt az északi és a délkeleti országrész között

24 óra a sérült gyerekekért

Jelentősen romlott a Titanic állapota

Legfrissebb galériák
Olvasta már?