Közélet

Akkor is érvényes a szavazatunk, ha elrontjuk a karikázást

Pozsony | Akkor is érvényes a szavazat, ha a választó tévedésből kettőnél több jelölt sorszámát karikázza. Ebben az esetben viszont nem veszik figyelembe a preferenciaszavazatot, csupán a pártra adott voksot – tájékoztatott Eva Chmelová, a belügyminisztérium választási osztályának igazgatója.
TASR

2019. május 25. 14:22

- Somogyi Tibor felvétele

„A szavazat például abban az esetben lenne érvénytelen, ha több szavazólap lenne egy borítékban, vagy ha a szavazólapot nem borítékban dobnák be az urnába” - tette hozzá Chmelová.

Tájékoztatása szerint az állami választási bizottság egy bejelentéssel foglalkozott, amely egy szavazóhelyiségben történt rendzavarással volt kapcsolatos, az összes többi bejelentés feltételezett kampánycsendsértésekre vonatkozott.

A választók 31 párt listája közül választhatnak egyet, és azon két jelölt sorszámát karikázhatják. A szavazólapot borítékban kell bedobni az urnába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?