Közélet

A Via Nova kiáll Vésey mellett

Pozsony | Bár Vésey Kovács László már nem sajtóreferense a Via Novának, a szervezet kiáll a Pesti Srácok újságírója mellett, csak a mozgássérültekre vonatkozó hasonlatát kifogásolja.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. augusztus 14. 10:00

Illusztráció - Kép: Martin Domok/Plus 7 dní

Vésey a Pesti Srácok portálon a Coca-Cola melegeket ábrázoló plakátkampányát bírálva azt írta, hogy „nem akar tolószékeseket látni mozgólépcsői és buszmegállói hirdetéseken.” Vésey a nagy médiavisszhang után bocsánatot kért a kerekesszékesektől.

A Via Nova azonban alapvetően egyetért Vésey Kovács László homofób cikkével. „Sajnos a szerencsétlen párhuzam elkanyarította a figyelmet a tényleges problémáról, de meggyőződésünk, hogy a genderlobbi közvélemény befolyásolására tett agresszív kísérletei, történjen a reklámok, esetleg felvonulások formájában, inkább csak növelik a társadalmi feszültségeket” – áll a szervezet nyilatkozatában. Szerintük az ilyen jellegű reklámokkal a cégek azoknak ártanak a legjobban, akiken segíteni akarnak. 

A szervezet tájékoztatása szerint ugyanakkor Vésey már 2017 júniusa óta nem sajtóreferense a Via Novának, és arra is figyelmeztet, hogy 2018 óta nem Via Nova ICS, hanem Via Nova a hivatalos megnevezésük. A szervezet honlapja szerint azonban nem egyértelmű, hogy változott volna a nevük, mert bemutatkozásukban felváltva használják a Via Nova és a Via Nova ICS megnevezést. (szh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?