Közélet

1,2 millió euró a nemesócsai environmentális oktatóközpont befejezésére

Pozsony | 1,2 millió eurót különített el a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség a nemesócsai environmentális oktatóközpont befejezésére, a pénzt külföldi alapoktól sikerült elnyerni – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.
TASR

2019. május 16. 08:00

Az environmentális oktatóközpont, vagyis a régi Túzokfarm célja a felnövekvő nemzedékek ökotudatos nevelése. Fő tevékenysége az óvodai és iskolai csoportok megismertetése az Alsó-Csallóköz és a Szigeti rétek (Ostrovné Lúky) madárvédelmi terület élővilágával.

A támogatást a klímaváltozás hatásait csökkentő SK Climate projekt keretében sikerült lehívni a Norvég Alaptól, illetve az Európai Gazdasági Térség Alapjától.

„Nagyon örülök, hogy a Norvég Alap kiemelten fontos területként kezeli a környezetvédelmet” - mondta Norbert Kurilla környezetvédelmi államtitkár.

Az SK Climate programmal a környezetvédelmi minisztérium főleg mitigációs és adaptációs projekteket támogat a városok és iskolák számára, amelyek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást segítik elő - pontosította a környezetvédelmi tárca kommunikációs osztálya. Az ezekre a projektekre elkülönített összeg a külföldi alapokból és a hazai forrásokból eléri a 18 millió eurót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A PS-Spolu nyert, az MKP mandátuma kérdéses, a Híd bukott az előzetes eredmények szerint

Ravasz: „Megfizettük az adót ezért a koalícióért“

Kiskát zavarja a szélsőségesek előretörése

GALÉRIA: Máté Bence határtalan világa

Mandátumbecslés a nem hivatalos adatok alapján

Az MKP mandátuma pár szavazaton múlhat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?