Nem Sátor írta alá a nekünk küldött levelet

Pozsony. A legnagyobb valószínűséggel nem Sátor Lajos aláírása szerepel azon a levélen, amelyet áprilisban kapott szerkesztőségünk – állítja Horňák Ottília grafológus. A szakértő kérésünkre összehasonlította a kézjegyet egy olyan aláírással, amelyről bizonyítható, hogy Sátortól származik.

Pozsony. A legnagyobb valószínűséggel nem Sátor Lajos aláírása szerepel azon a levélen, amelyet áprilisban kapott szerkesztőségünk – állítja Horňák Ottília grafológus. A szakértő kérésünkre összehasonlította a kézjegyet egy olyan aláírással, amelyről bizonyítható, hogy Sátortól származik. A grafológus megállapította: a két aláírás nem származhat egy embertől. „Átfogó vizsgálat esetében általában 80–100 írásjelenséget figyel meg a grafológus, két aláírás elemzésénél viszont lényegesen kevesebb az összehasonlítási pont” – állítja Horňák. A lapunknak elkészített szakvélemény szerint a levelet olyan személy írta, aki „az ész és az akarat embere”, szeret érvelni, vitatkozni. „A hosszú kezdővonal arról tanúskodik, már az első fellépéskor igyekszik tekintélyt szerezni, jó benyomást kelteni. Hozzászokott, hogy képességeit elismerik, méltányolják. Sikerorientált, tele van ambíciókkal, megvalósításra váró célkitűzésekkel” – magyarázta Horňák. Az információ nem utal arra, hogy a levelet nemzetközileg keresett bűnöző írta volna, olyan ember, akit a dunaszerdahelyi alvilág állítólagos főnökének tartanak, nemi erőszak vádjával pedig már egyszer elítélték. Horňák rámutatott, a rendőrségi jegyzőkönyvet olyan személy írta alá, aki kiszámíthatatlan, türelmetlen, azonnal a tárgyra tér. „Az aláírás kezdeti hangsúlyának hiánya a szűkölködést és a belső sivárságot sejteti. Az ékezet hiánya pedig arról tanúskodik, hogy az illető lusta, jellemző rá az önellenőrzés deficitje” – vélekedik Horňák. Aprólékosabb vizsgálat során fény derült arra, hogy a jegyzőkönyvön lévő aláírás széle egyenetlen. A grafológus szerint az ilyen emberek – az esetek többségében – az anyagiakat helyezik előtérbe, és igyekeznek életüket úgy irányítani, hogy meg is kapják. „Határozottan kijelenthetem, hogy a két aláírás semmi esetben sem származhat egy embertől” – zárta le Horňák. A levelet még a kézbesítés napján átadtuk a rendőrségnek, s állítólag azonnal grafológiai vizsgálatra küldték – az eredményre viszont máig várni kell. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?