Diáknap a pozsonyi gimiben

Duna utca, diáknap

Idén november 16-án szervezte meg a pozsonyi gimnázium Diákönkormányzata egyik legnagyobb rendezvényét, a diáknapot. Tanulóink, illetve a tanári kar tagjai egy napra végre megérdemelten és igazoltan hagyhatták ott az iskolapadot/katedrát, és bekapcsolódhattak különböző játékokba, programokba.

Az első és a harmadik órán zajlott a harmadikos Kiss Bálint „tanár úr” fordított órája, melyen egy kis ismétlés után az improvizációs színészkedés volt a téma. A padokban ülő (tanár)diákjai alaposan megizzasztották a tanár urat, amikor szinte minden lehetséges diákcsínyt elkövettek az órán. A második és a negyedik órán Básti Dániel „tanár úr” tartott kémiaórát, ahol a hallgatók pirotechnikai ismeretekre tehettek szert, ez alkalommal viszont még a (tanár)diákok is csak ámultak és bámultak, miközben a tanár úr tüzet nyelt, lángolt a tenyere stb.

Mindeközben filmvetítésre is sor került, olyan klasszikus alkotásokat tekinthettek meg diákjaink, mint a Dívák és A halott menyasszony magyar, valamint a Social dilemma és a Midnight in Paris angol nyelven. Hogy előhozzunk egy kis játékszellemet is a diákokból, több csoportban népszerű társasjátékokon (activity, maffia és piff-puff) vehettek részt a jelentkezők. A versenyzés sem maradt el: minden osztályt egy háromfős csapat képviselt az első órán zajló kahootos vetélkedőn, amelyen mindenki igyekezett a lehető legjobban teljesíteni, hiszen az eredmény beszámít az osztályoknak az egész tanév folyamán zajló versenyébe, amelynek díjazottjai egész napos pikniken, illetve fagyizáson vehetnek részt az iskola költségén.

ujszo

Mivel az osztályok mentálisan bemutatták fittségüket, fizikai ügyességükre is kíváncsiak voltunk – ezen versenyeken szerzett pontok is az osztályok versenyében juttathatják közelebb a diákokat a győzelemhez. Sok-sok furfangos feladat várta a tanulókat a folyosókon. Volt, aki a csípőjére erősített tollat varázsolta bele egy műanyag üvegbe, de olyan is, aki gyufákkal „ügyeskedett”. Ezután csak úgy rótták a lépcsőket a diákok, hiszen minden fordulóban egy ruhacsomag várta őket, amelynek darabjait kénytelenek voltak le- és fel is venni. Mindezt időre, osztálytársaik segítségével. A nap folyamán másfajta mozgásra is sor került: Janda tanárnő rázta fel a jelentkezők csapatát egy kis tánccal, Demcsák tanárnő pedig jógagyakorlatokkal mozgatta át a fiatalságot.

Az iskolát ismét sikerült megtölteni diákzsivajjal, nevetéssel és csupa pozitivitással. A tanulók és persze a tanárok is annyira élvezték az együtt töltött, értékes, duccás perceket, mint amennyire mi a szervezését. Szerencsére semmi sem gátolta a munkánkat, és teljes erőbedobással ötletelhettünk, illetve valósíthattuk meg gondolatainkat. Annyi biztos, hogy már most tűkön ülve várjuk a jövő évi diáknapot.

A DÖK képviseletében:

Gőgh Leona (III.B), Kiss Bálint Béla (III.A)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!