Hoppá
- SITA/AP-felvétel

Feladta magát a férfi, akinek cigarettáját egy orangután szívta el

MTI

2018. március 10. 16:54

Feladta magát a rendőrségen és nyilvánosan bocsánatot kért az a férfi, akinek meggyújtott cigarettáját egy orangután szívta el az indonéziai Bandung állatkertjében.

"Sajnálom a történteket, és bocsánatot kérek az állatkert vezetésétől, az indonéziai emberektől, főleg a bandungiaktól és minden állatszerető embertől. Szívből bánom a tettemet" - mondta a férfi, akit csak DJ mongrammal azonosítottak a hatóságok. 

A 27 éves férfi március 4-én, egy vasárnapi napon látogatott feleségével és gyermekeivel a bandungi állatkertbe, ahol az orangutánok kifutójánál rágyújtott egy cigarettára. Elmondása szerint a majom odament hozzá, és felemelte a kezét, mintha a cigarettát kérte volna, ő pedig odadobta neki.

A cigarettázó, Ozon nevű orangutánról videó is készült, amely felkerült a világhálóra, széles körű felháborodást okozva. 

A jávai állatkert feljelentette a videón látható férfit, és követelte a rendőrségtől a letartóztatását. 

2018. január 17. 10:53

Visszatérhet a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja

DJ önként jelentkezett pénteken a bandungi állatkert igazgatóságánál, hogy bocsánatot kérjen, majd a rendőrségre is elment, ahol kihallgatták. A rendőrfőnök megállapította, hogy a férfi megsértette az állatkínzást tiltó jogszabályokat - amiért akár három hónap börtönt is kaphat -, de egyelőre nem tartóztatták le.

A rendőrfőnök szerint azonban komolyan veszik az ügyet. Utalt arra, hogy egy hasonló, tavalyi esetben is eljárást indítottak az elkövető ellen. 2017 novemberében az ugyancsak Nyugat-Jáván fekvő Bogor város szafariparkjában egy férfi alkoholt itatott egy szarvassal és egy vízilóval. Philips Bondi nyilvánosan bocsánatot kért viselkedéséért, és bejelentette, hogy a vezeklés részeként a jövőben rászoruló állatokat fog gondozni.
 

Önnek ajánljuk