Folytatódik Győrben is a tanárok polgári engedetlensége

tanársztrájk
Győr |

Csütörtökön a Szabadhegyi, pénteken a Pattantyús-technikum tanárainak egy része csatlakozott a pedagógusok országos engedetlenségi akciójához.  

A Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanári karából több mint húszan döntöttek úgy, hogy csütörtökön egy időre nem veszik fel a munkát – így tiltakoznak a sztrájkjog korlátozása ellen. Az alábbi közleményt adták ki:  

„Alulírottak, a Szabadhegyi Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanárai, a mai napon, 2022. március 3-án 7:45 és 9:40 között, polgári engedetlenségi akcióban veszünk részt, az első 2 órában nem folytatunk oktatási, nevelési tevékenységet. Részvételünkről önállóan, egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk. Az engedetlenség nem irányul kollégáink ellen, nem irányul az iskolánk vezetősége ellen, nem irányul az iskolánkat felügyelő és irányító Tankerület ellen. És főleg nem irányul tanítványaink ellen, sőt az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk. Kiállásunk mindennemű pártpolitikától független. Tettünkkel a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet ellen tiltakozunk, amely a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén. Ezáltal a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, így alaptörvénybe foglalt jogunktól foszt meg.” 

A mai napon a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum tizenhat tanára döntött ugyanígy, az első két órában nem vették fel ők sem a munkát. Akciójukhoz tizennégy kolléga támogatóként csatlakozott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?