Gazdaság

Támogatják a családi házak hőszigetelését

Pozsony | Akik a tíz évnél öregebb családi házukat szeretnék ellátni hőszigeteléssel, azok ehhez újra igényelhetnek legfeljebb 8800 eurós állami támogatást a közlekedési minisztériumtól.
Molnár Iván

2019. május 16. 18:30

A képen egy régi házat hőszigetel Multipor technológiával Pejko Ladislav cége. - Pejko Ladislav

„Tárcánk az elkövetkező időszakban is támogatást kíván nyújtani az öregebb családi házak hőszigetelésére, csökkentve ezzel a háztartások energiaköltségeit” – nyilatkozta Érsek Árpád közlekedési miniszter.

A kérvényeket elektronikus formában lehet majd beadni június 17. és szeptember 30. között. A kérvények benyújtását azonban nem éri meg halogatni, hiszen legfeljebb 500 igénylés regisztrációját követően leállítják ezek fogadását.

Az érdeklődőknek még egy hónapjuk van arra, hogy megismerkedjenek a támogatás részletes feltételeivel, amelyeket a www.zatepluj.sk honlapon tettek közzé.

A hőszigetelés állami támogatásának ez már az ötödik fordulója, amelynek az újdonsága, hogy a támogatást igénylőknek a munkálatokat már nem kell olyan cégekkel végeztetniük, amelyeknek erre külön engedélyük van. A kérvényhez azonban továbbra is csatolni kell a kidolgozott hőszigetelési projektet, az energetikai tanúsítvánnyal együtt. A szigeteléssel kapcsolatos dokumentáció kidolgozásához a közlekedési tárca 800 euróval járul hozzá, a hőszigetelés költségeinek pedig a 40 százalékát fedezi, legfeljebb azonban 8 ezer eurót nyújtanak egy-egy projektre. „A családi házak hőszigetelésével kapcsolatos állami támogatások eddig lezárt négy fordulójára összesen 441 érdeklődő jelentkezett” – nyilatkozta Karolína Ducká, a közlekedési tárca szóvivője. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?