Gazdaság

Sokmilliárdos amerikai érvágás a Huaweinek

Sanghaj | A korábban jelzetthez képest az elkövetkező két évben 30 milliárd dolláros bevételkiesésre számíthat a kínai Huawei Technologies az amerikai szankciók miatt – ismerte el hétfőn Zsen Cseng-fej, a cég alapítója és elnöke.
Molnár Iván

2019. június 18. 18:22

- TASR-felvétel

Zsen Cseng-fej szerint a Huawei Technologies bevétele idén és jövőre 100 milliárd dollár körül alakul majd, azaz 30 milliárd dollárral marad el a korábban prognosztizálttól. A Huawei Technologies tavaly ért el első alkalommal 100 milliárd dollár feletti forgalmat. Zsen Cseng-fej az amerikai szankciókról szólva elmondta, hogy azt „mindkét fél meg fogja szenvedni” és a konfliktusnak „nem lesz győztese”.

A Huaweire nehezebb időszak várhat, ha nem sikerül dűlőre jutnia az Egyesült Államokkal a kereskedelmi megállapodásukról, amely miatt jelenleg úgy fest, hogy bukják az Android legújabb frissítéseit. Az Egyesült Államok azért hozott szankciókat a céggel szemben, mert felmerült, hogy a tevékenysége nemzetbiztonsági szempontból veszélyes. A Bloomberg szerint a kínai telekommunikációs cég arra számít, hogy a helyzet eldurvulása esetén 40–60 százalékkal eshetnek a globális okostelefon-eladási számai. Ez nagyjából 40–60 millió Huawei okostelefont jelent csak az idei évben. Tavaly 200 millió okosmobilt értékesített a Huawei, és azt remélte, hogy idén akár meg is előzi a Samsungot. Ez azonban mára szinte lehetetlen vállalkozásnak számít. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?