Gazdaság

Halgašová: A szórólapokban közölt információk igazak

TASR

2018. február 13. 08:07

Pozsony | A csereföldekkel kapcsolatos törvénymódosítás alkalmazásáról szóló szórólapok a Mezőgazdasági Minisztérium hiányos tájékoztatására tett reakció – közölte hétfőn a TASR-rel Jarmila Halgašová, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt mezőgazdaságért felelős csapatfőnöke Csicsai Gábor mezőgazdasági államtitkár sajtótájékoztatójára reagálva.

Halgašová azt állítja, hogy több olyan lakos fordult hozzájuk, akik attól tartanak, hogy a csereföldeket nem fog lehetni a továbbiakban használni. Szerinte a szórólapokban foglalt információk igazak, és a megfelelő törvényből, illetve a földművelésügyi államtitkár sajtótájékoztatójából indulnak ki.  

 

2018. február 12. 14:32

Csicsai G.: Az SaS a Híd ellen kampányol Dél-Szlovákiában

A szórólap szerinte szakszerűen van magyarra fordítva, és a szlovák és a magyar változat tartalmilag teljesen egyezik.

„Az, hogy magyarul a 2020-as választásokról van szó, nem függ össze a témával, illetve semmilyen hatással nincs rá, hiszen a parlamenti választások időpontja széles körben ismert” – mondta Halgašová.

Csicsai Gábor (Most-Híd) államtitkár korábban azt mondta, hogy a csereföldekről szóló szórólap féligazságokat, helyenként hazugságokat, illetve szövegkörnyezetükből kiragadott mondatokat tartalmaz a mezőgazdasági parcellák, gazdaságok és erdős területek bérleti viszonyairól szóló törvénymódosítás alkalmazásával kapcsolatban. Szerinte a szlovák és a magyar változat legfontosabb részei nem egyeznek egymással. A szlovák változatban nem említik a választásokat, a magyarban pedig 2020-as választásokról van szó.

Önnek ajánljuk