Gazdaság

Felelőtlen állami pénzszórás

Pozsony | A szlovák kormányzati kiadások tavaly az elfogadott szabályoknál jóval nagyobb ütemben nőttek, ezért be kell indítani a korrekciós mechanizmust, hogy az állam gazdálkodását visszatereljék a helyes útra – vallja a szlovák államkassza őrének számító Költségvetési Tanács elnöke, Ivan Šramko.
Molnár Iván

2019. július 24. 08:00

Šramko szerint Szlovákiának már tavaly kiegyenlített állami költségvetése lehetett volna, a vártnál ugyanis több adó folyt be az államkasszába és a tartozásainkért fizetett kamatok is alacsonyabbak voltak. „Az így befolyt többletpénzt azonban a kormány a kiadások növelésére használta fel” – mondta Šramko. A pénzügyminisztérium ezzel szemben azt állítja, hogy az ő számításaik szerint nincs szükség korrekcióra, hiszen az elfogadott szabályokhoz képest tavaly minimális volt a kilengés. Šramko ez utóbbival kapcsolatban elmondta: a szaktárca pontatlan adatokból indul ki, nem vette ugyanis figyelembe a vártnál nagyobb adóbevételeket. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?