Gazdaság

Áfafizetés: magyarlakta megyék a szégyenpadon

Pozsony | Szlovákiában az elmúlt három évben látványosan csökkent az általános forgalmi adó befizetését elmulasztó cégek száma, ez utóbbiak részaránya azonban továbbra is a magyarok által lakott megyékben a legnagyobb – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő társaság legfrissebb elemzéséből.
Molnár Iván

2019. június 20. 20:00

A most közzétett elemzés szerint 2016 nyarán még több mint 5400 ilyen céget regisztráltak az országban, amelyeknek a száma mára 4300-ra esett vissza. A csaknem 150 ezer szlovákiai áfafizetőnek így csupán a 2,9 százaléka nem fizette be az adót. „A legtöbb gondja a legfeljebb két embert foglalkoztató cégeknek van, ezek közül májusban 1585 feledkezett meg az áfa befizetéséről, vagyis a problémás adófizetők több mint harmada közülük kerül ki” – nyilatkozta Petra Štěpánová, a Bisnode elemzője. Regionális szempontból Nagyszombat megyében van a legtöbb gond, ahol az áfafizetők csaknem 5 százaléka nem fizette be ezt az adónemet, majd Besztercebánya (3,9%) és Nyitra megye (3,5%) következik. A sor végén Pozsony megye található, ahol a problémás áfafizetők aránya 2 százalék körül mozog. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?