2020 után is jöhet orosz gáz Ukrajna felől

gázcső
Moszkva/Kijev |

Az országaik közötti ellenséges viszony dacára az együttműködés felújítása mellett döntött az orosz Gazprom és az ukrán Naftogaz energiavállalat. Arról fognak tárgyalni, hogyan folytassák az Európába történő orosz gázszállítást ukrán területen keresztül. 

A Vedomosztyi orosz gazdasági lap beszámolója szerint Ukrajna 2019 után is átengedheti területén az Európába tartó orosz gázt. A tárgyalások annak ellenére indulnak meg, hogy Ukrajna és nyugati szövetségesei, valamint Oroszország viszonya különösen elmérgesedett a Krím-félsziget elcsatolása és a kelet-ukrajnai válság miatt. A Vedomosztyi forrásai szerint nem a jelenlegi és jövőre lejáró gázszállítási szerződést vizsgálják felül, hanem egy, akár 2020-tól érvényes, új megállapodásról tárgyalnak majd a felek. A lap szerint kezdeti stádiumban vannak a kontaktusok az orosz Gazprom és az ukrán Naftagaz energiacégek között. Az újságnak név nélkül nyilatkozó egyik illetékes emlékeztetett rá, hogy a két cég képviselői néhány hete már találkoztak, és a megbeszélésen téma volt az Európába irányuló orosz gázszállítás, azaz a tranzitgáz 2019 után történő átengedése. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?