Filmek
- TASR/AP-felvétel

A szabadság ötven árnyalata vezeti az észak-amerikai mozis toplistát

MTI

2018. február 11. 19:35

Los Angeles | A Universal filmstúdió A szabadság ötven árnyalata című filmjére váltottak legtöbben jegyet bemutatója hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, a jegybevétel elérte a 38,8 millió dollárt, ám ez jóval elmarad az Ötven árnyalat-trilógia előző két részének bemutató hétvégi eredményeitől.

A 2015-ben mozikba került A szürke ötven árnyalata 85,2 millió dollárt forgalmazott debütálásakor, A sötét ötven árnyalata múlt év februárjában 46,8 milliót hozott a jegypénztáraknál. 

 Az azonos című sikerkönyv-trilógia harmadik része alapján készült film főszerepeiben ezúttal is Jamie Dornan és Dakota Johnson játszik, a rendező A sötét ötven árnyalatát jegyző James Foley.

A szabadság ötven árnyalata 57 nemzetközi piacon debütált ezen a hét végén, és mintegy 100 millió dollárt forgalmazott, amivel a filmtrilógia eddigi bevételei elérték az 1,09 milliárd dollárt. 

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét a Sony családi komédiája, a Peter Rabbit szerezte meg, amely a vártnál jóval nagyobb bevételt, 25 millió dollárt hozott. 

Clint Eastwood új akciófilmje, A párizsi vonat végzett a harmadik helyen 12,6 millió dollárral.
 

Önnek ajánljuk