Szíria

2017. október 13., péntek 18:25
Moszkva |

Szíria területének már csak kevesebb mint 8 százaléka áll az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellenőrzése alatt - jelentette be Szergej Rudszkoj vezérezredes.

2017. október 8., vasárnap 15:30
Bejrút |

Török harci járművek vasárnap átlépték a szíriai határt, majd a katonák tűzpárbajt vívtak a Tahrír es-Sám dzsihadista szövetséggel az Idlíb tartománybeli Kafr-Luszin falu közelében - jelentettét a hírügynökségek szemtanúkra és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivista szervezetre hivatkozva.

2017. október 7., szombat 15:08
Isztambul |

Törökország és az általa támogatott szíriai lázadócsoportok komoly hadműveletbe kezdenek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban.

2017. október 5., csütörtök 18:22
Melaka |
Szíria válogatottja 1-1-es döntetlent játszott Ausztráliával a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokság ázsiai pótselejtezőjének első mérkőzésén.
2017. október 5., csütörtök 17:56
Tíz Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépet lőtt ki két orosz tengeralattjáró az Iszlám Állam objektumaira, szíriai kormányerők Deir-ez-Zór tartományban folytatott támadásának támogatására.
2017. szeptember 30., szombat 15:32
Bejrút |

Legkevesebb 28 civil vesztette életét péntek éjszaka és szombat hajnalban a szíriai Idlíb tartományban légicsapásokban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns civilszervezet.

2017. szeptember 20., szerda 13:27
Bejrút |

Végső szakaszába ért Szíriában a Rakka felszabadítására indított hadművelet az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres koalíció szerdai bejelentése szerint.

2017. szeptember 16., szombat 19:52
Bejrút |

Az Egyesült Államok által támogatott egyik szíriai lázadócsoport azzal vádolta a damaszkuszi rendszerrel szövetséges Oroszországot, hogy az orosz légierő az állásait támadta az ország keleti részében. Moszkva visszautasította a vádat.

2017. szeptember 14., csütörtök 15:30
Moszkva |

Hét manőverező rakétát lőtt ki az orosz hadiflotta két tengeralattjárója az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet Deir-ez-Zór elővárosaiban lévő objektumaira.

2017. szeptember 9., szombat 19:26
Bejrút |

Offenzívát kezdett szombaton a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, amerikai támogatású fegyveres koalíció Szíria keleti részében, Deir-ez-Zór tartományban, fokozva ezzel a nyomást az Iszlám Állam terrorszervezet még megmaradt, fokozatosan csökkenő területére. A tartomány fővárosának peremén a kormányerők felszabadították az ostromlott katonai repülőteret. 

Oldalak

Feliratkozás Szíria csatornájára