kvíz

2017. október 12., csütörtök 15:03

A latin életbölcsességek olyan értékeket közvetítenek, melyek évszázadok tudásanyagát tömörítik.  Rövidek, tömörek, olykor frappánsak, de legfőképpen találóak. Ismételjen velünk!
Repetitio est mater studiorum, avagy ismétlés a tudás anyja. 

2017. október 5., csütörtök 15:06
A héten jelentik be az idei Nobel-djak nyerteseit. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a magyar Nobel-díjasokról. Próbáld ki, mennyit tudsz Szent-Györgyi Albertről, Kertész Imréről és társaikról.  
 
2017. október 3., kedd 15:20

Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!

2017. szeptember 22., péntek 14:47

Sokat kirándulsz, vagy szereted nézegetni a turistalátványosságokról készült képeket? Akkor ez a te kvízed? Felismered a nevezetességeket? A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 

2017. szeptember 20., szerda 15:17
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!  
 
2017. augusztus 25., péntek 15:14
Nem is olyan régen virtuálisan már utaztunk egyet a Transzcsallóközi szuperexpresszel. Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire figyelt Ön a Transzcsallóköz Touron. Felismeri a Regiojet megállóit? 
 
2017. június 22., csütörtök 15:04
A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
2017. június 15., csütörtök 15:14

Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

2017. június 8., csütörtök 15:12

Szórakoztató és hasznos öt perc következik. Számok, amelyeket ismerünk, vagy amelyekről már hallottunk. Szakajtónyi szám több területről összekapirgálva. Ez a kvíz nem matematikusoknak készült! KATT!

2017. június 4., vasárnap 13:40

Te is elszomorodsz, ha a Trianon szót hallod? De a tényeket is ismered? Vagy meg akarod ismerni? Nagy Trianon-kvíz így az évforduló tájékán. KATT!

Oldalak

Feliratkozás kvíz csatornájára