karácsony

2017. augusztus 1., kedd 17:38
London |

Londonban, legalábbis a brit főváros egyik legelőkelőbb nagyáruházában már beköszöntöttek az ünnepek, a Selfridges Oxford Street-i üzletében ugyanis megnyílt a karácsonyi vásár.

2017. január 5., csütörtök 22:45

No, hogyan telt a karácsony? Milyen a szünet? Mi mindent kaptatok, és mi mindent csináltok otthon? Az én karácsonyom, decemberem eddig igazán csodálatosan telt. Pihentem, olvastam, sokat játszottam Kópéval. A karácsonyi számban megjelent társasjátékot vagy százszor végigjátszottuk, a legtöbbször én nyertem, de a bátyámnak is szép számban sikerült.

TÁRCA A SZALONBANÜnnepköz
2017. január 1., vasárnap 12:07

Karácsonykor eljön. Mindig eljön. Ez megvan benne legalább, hogy nagy ünnepeken. Amúgy felénk se néz. Nagy ívben elkerül. Nincs ideje. Túl messze vagyunk neki. 

2016. december 30., péntek 00:46

Igaz, még nincs karácsony, de jövő héten már megérkezik, és addig nem is jelenik meg több Vasárnap. Ezért ilyen vastag a mostani, ezért van benne több Huncutka-oldal is. Remélem, örültök neki, ez az én karácsonyi meglepetésem nektek. A sok-sok oldalt átlapozva biztosan találtok olyasmiket, ami tetszenek majd.

2016. december 30., péntek 00:13

Sokan és sokféleképpen ünneplik a karácsonyt a földön. De az volna a szokatlan, ha nem így volna, hiszen a történelem során december 25-e szinte minden kultúrkörben jeles nap volt. Ma is összetett a helyzet: van, akik Jézus születését ünneplik, mások a fény győzelmét, vagy éppen a szeretet ünnepét. Nem ugyanaz, részben mégis.

 

2016. december 27., kedd 08:43

Lapunk pályázatára 67 olvasónk küldte el felvételét arról, hogyan tette ünnepivé az otthonát. 

2016. december 26., hétfő 19:08
Budapest |

Bár a magányosoknak lelki megterhelés a karácsony, szakember segítsége nélkül is képesek lehetnek ünnepelni Makai Gábor pszichológus szerint.

2016. december 26., hétfő 17:32

Az az ideális, ha a karácsonyi ünnepeket a nyugalom, a jó hangulat jellemzi, nem utolsósorban pedig a jól ismert hagyományos ételek, amelyek hozzátartoznak az ünnephez. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is várják az év legszebb ünnepét.

2016. december 26., hétfő 16:19
Te gyerëk, hát nem tudod te, hogy ez maradi vidík tiszta ëgzotika? Hát ebbű maradi fődbű még a kaktusz is kinyőll! Ott terëm kint a sënkifőggyin a Hóttág partján. Van ott ëggy nagy fa. Gesztenyefa. Pedig sëhun máshun nem nyőll gesztenyefa a határbo.
2016. december 26., hétfő 15:30

Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Oldalak

Feliratkozás karácsony csatornájára