Angela Merkel

2017. november 21., kedd 13:07
Berlin |

Angela Merkel német kancellár vereségeként értékelte kedden a vezető német lapok nagy része a koalíciós egyeztetések kudarcát.

2017. november 17., péntek 14:08
Berlin |

Érdemes egy "második fordulót" tartani és tovább küzdeni a kormányalakításért - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról szóló egyeztetések újabb fordulója előtt.

2017. november 17., péntek 10:03
Berlin |

Meghosszabbították Berlinben az egyeztetést a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, a négy párt képviselői péntek délben folytatják tovább a tárgyalást.

2017. november 15., szerda 17:21
Berlin |

További erőfeszítéseket sürgetett a párizsi klímavédelmi egyezmény teljesítéséhez Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő szerdán Bonnban az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 23. éves ülésén (COP 23).

2017. november 7., kedd 07:48
Berlin |

Jelentősen visszaesett Németországban az úgynevezett Jamaica-koalíció létrejöttében bizakodók aránya, de így is a németek csaknem kétharmada számít arra, hogy sikerül megalakítani a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek első közös kormányát.

2017. október 31., kedd 19:23
Berlin |

A tolerancia "Európa lelke'" és a békés együttélés alapja a kontinensen - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár kedden Wittenbergben a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen egyedüli külföldi felszólalóként Áder János köztársasági elnök mondott beszédet.

2017. október 16., hétfő 08:35
Brüsszel |

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a Twitteren gratulált vasárnap Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetőjének a választási győzelemhez. Ugyancsak gratulált Kurznak vasárnap este Angela Merkel német kancellár is.

2017. október 15., vasárnap 15:08
London |

Nagy-Britannia és Németország továbbra is kiáll az iráni nukleáris fejlesztési programról kötött többhatalmi megállapodás mellett.

2017. október 8., vasárnap 13:32
Berlin |

Kormányalakítási tárgyalásokat kezdeményez a liberális FDP-vel és a Zöldekkel a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség - jelentette be Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke a hétvégén.

2017. október 1., vasárnap 09:02

Egész Európának érdeke, hogy Németország ne térjen le arról az útról, amelyet az ország nyugati fele már a második világháború vége óta jár.

Oldalak

Feliratkozás Angela Merkel csatornájára