Agro

Nyílt napok a farmokon

A farmok megnyitása a nyilvánosság előtt segíthet a mezőgazdasági vállalkozókon. Ezzel a céllal a közelmúltban mintegy 28 mezőgazdaság nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt.
Czigler Mónika

2019. szeptember 12. 17:18

A gazdasági állatok tulajdonosai Szlovákia-szerte egy adott napon tartanak nyílt napokat, de ezen felül év közben is látogathatják az alap- és középiskolások tanulmányi kirándulás keretében a farmokat. „A cél az, hogy a gyerekek lássák, milyen egy farm, hogyan gondoskodnak a fejőstehenekről. Ezzel pedig népszerűsíthető a helyes táplálkozás is” – mondta Margita Štefániková, a tejtermelők szövetségének képviselője.

„A célunk az, hogy bemutassuk, hogyan működik egy farm, és hogyan készülnek az egyes tejtermékek, amelyek a gyermekek asztalára kerülnek. A takarmány előkészítésétől kezdve a tej feldolgozásáig az egész láncolattal megismerkedhetnek” – magyarázta a garamkovácsi szövetkezet elnöke, Peter Repiský.

A tejtermelők a programtól azt várják, hogy elősegíti a hazai egészséges tejfogyasztást, és így a felvásárlási árak is kedvezőbben alakulnak a számukra. Emellett pedig azt is remélik, hogy növekszik majd az érdeklődés a diákok körében a mezőgazdasági munka iránt. „Talán így közelebb hozhatjuk a fiatalokhoz az állattenyésztést. Anélkül, hogy megnyitnánk a farmok kapuit a diákok előtt, valószínűleg sosem fogjuk a fiatal generációt megnyerni. A munkaerőhiány pedig csaknem minden mezőgazdasági vállalatnál gondot okoz” – mondta a garamkovácsi szövetkezet elnöke.

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?