A Szövetség ma hivatalosan is tagja lett a FUEN-nek

Alább változtatás nélkül közöljük a Szövetség sajtóközleményét.
Pártsajtó

2022. október 1. 18:56

A Szövetség ma hivatalosan is tagja lett a FUEN-nek
- Pártsajtó

Az Európai Kisebbségek Föderatív Uniója (FUEN) az őshonos nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségeket képviselő összeurópai szervezete idén Berlinben tartotta tisztújító kongresszusát. A tanácskozás utolsó munkanapján a Szövetség tagságáról is döntöttek. 

A Szövetség egy évvel ezelőtti megalakulását követően kérte a szervezetbe való tagfelvételét, amelyre a több mint száz kisebbségi szervezetet tömörítő FUEN hétvégén Berlinben megtartott tanácskozása során került sor.

A felvidéki magyar szervezetek közül korábban a Magyar Közösség Pártja volt a FUEN tagja. Mivel a Németországban bejegyzett ernyőszervezet működési szabályzata szerint az MKP jogutója, a Szövetség tagságának jóváhagyásához a tagszervezetek beleegyezésére volt szükség, a berlini kongresszus küldöttei így a felvidéki magyar párt tagságáról is döntöttek. 

A tanácskozáson a Szövetséget Horony Ákos és Őry Péter képviselte, Forró Krisztián pedig videóüzenetben üdvözölte a taanácskozás résztvevőit. 

Horony és Őry a tanácskozás során a magyarországi szlovákokat és a szlovákiai németeket képviselő szervezetek vezetőivel is egyeztettek.

A tisztújító kongresszus küldöttei új vezetőket is választottak Berlinben. A FUEN élén az elkövetkező hároméves időszakban is a jelenlegi elnök, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség (RMDSZ) jelöltjeként induló Vincze Loránt áll majd. 

Ahogy azt korábban Vincze kijelentette, FUEN mára olyan szervezetté vált, amelynek aktív jelenlétét nemcsak az európai őshonos kisebbségek tapasztalják, hanem az európai és más nemzetközi szervezetek is megkerülhetetlen partnerként tekintenek rá a kisebbségvédelem területén.

Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen közösségben folytathatjuk a munkát," jelentette ki Forró Krisztián, miután pártja kérelmét a küldöttek egyhangúlag elfogadták.  

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hitelek

A hiteltörlesztőknek fel kell készülniük a magasabb kamatokra

foci-vb

Ki nyeri a foci-vb-t olvasóink szerint?

gyógyszer k

Gyógyszerhiánnyal küzdő gyógyszertárak

Lukáš Krehák

A rendőrség körözi Lukášt, csalással gyanúsítják

A listára ingyenesen lehet feliratkozni, a jövőben a cégeknek, mielőtt valakivel kapcsolatba lépnek, előbb ellenőrizniük kell, hogy az illető telefonszáma szerepel-e a tiltások között 

Végleg vége a zaklató, marketinges hívásoknak

tanársztrájk

Több mint száz iskolában ülősztrájkolnak a diákok Magyarországon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.