Dráfi Mátyás, a Jókai Színház érdemes, Jászai Mari-díjas művésze 75 esztendős. 

PR cikk

Az eladóhely átláthatósága és berendezése, a vásárlás gyorsasága – a széles választékon és az áru frissességén kívül ezek is fontos szempontok a vásárló számára, amikre bevásárlás közben odafigyel. 

Közélet

3
Pozsony | Megható, ahogy Igor Matovič (OĽaNO) 2016-ban felfedezte a szlovákiai magyarokat, és rájött, hogy az ország egyenrangú állampolgárai – írta Bugár Béla a Denník N hasábjain.
Pozsony | Robert Fico egyetemistákat fogadott a kormányhivatalban, de nem a bársonyos forradalom évfordulója, hanem a nemzetközi diáknap alkalmából.
Pozsony | Májustól több pénz járna az éjszakai, a hétvégi és az ünnepnapi munkavégzésért. 
Az MKP elnöke szerint az együttműködés kulcsa az OĽaNO-val a pártprogramok összehangolása lenne.
2
Pozsony | Az OĽaNO elnöke „kész segítő kezet nyújtani az MKP-nak és Dél-Szlovákia lakosságának”.
4
Strasbourg | A menedékkérőket automatikusan elosztanák az EU-tagállamok között, aki nem fogadna be menekülteket, uniós támogatástól eshet el.
1
Pozsony | Tizedik alkalommal osztották ki a polgári helytállásért járó Fehér Holló díjat, melyet az Aliancia Fair-play és a Via Iuris civil szervezet alapított még 2008-ban.

Sport

Szingapúr | Hosszú Katinka 400 méter vegyesen, Gyurta Gergely pedig 1500 méter gyorson győzött a rövidpályás úszó világkupa-sorozat utolsó állomásának vasárnapi zárónapján, Szingapúrban.
Szöul | Tökéletes napot zártak a magyarok a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban rendezett negyedik, utolsó állomásán.
London | A Manchester United ugyan egygólos hátrányban volt, azonban így is könnyedén, 4-1-re győzte le a vendég Newcastle United együttesét.

Panoráma

London | Platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli hétfőn a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.
Szanja | Az Indiát képviselő Manushi Chhillar győzött az idei Miss World nemzetközi szépségversenyen szombaton a dél-kínai Hajnan tartománybeli Szanja városban.
Egyre többen tudatosítják, hogy a gyors divat mennyire káros a környezet és a benne dolgozók számára.

Megyei választások 2017

Pozsony | Meg nem erősített információk szerint Robert Fico kormányfő rövidesen menesztheti a tárcavezetőt. 
Pozsony | Még Robert Kaliňák is. Robert Fico pártelnök viszont egyiküktől sem akar megválni.
Pozsony | Marek Maďarič kulturális miniszter a Smer mai vezetőségi ülésén felajánlotta, hogy lemond a párt alelnöki tisztségéről. 

Kvízek

Irodalomórán számtalan költő számtalan versével találkoztunk. Most ellenőrizheti, mire emlékszik belőlük.
Gondolt már arra, hogy milyenek madártávlatból a városaink? Mutatjuk azt, amit az égen repülő madarak látnak, az ön dolga, hogy kitalálálják hol járunk.

Régió

Pozsony | Egy nyugdíjast gázolt el az egyik városi busz sofőrje szombaton Pozsonyban. Az idős férfi a kórházban belehalt a sérülésekbe.
Magyarbőd | Mentőhelikopter segítségére volt szükség annál aközúti balesetnél, mely szombaton történt Magyarbőd és Ósvacsákány között a Kassa-vidéki járásban.
Pozsony | Az eddigi információk szerint a taxisofőr nem vette figyelembe a fényjelzéseket és a sínekre hajtott, az érkező vonat pedig nekihajtott az autónak.
Sopornya | Tömeges baleset történt csütörtök este az R1-es gyorsforgalmi úton Sopornya (Šoporna) mellett: 11 autó ütközött össze.

Külföld

1
Prága | Két hónappal a januári csehországi államfőválasztás előtt Miloš Zeman jelenlegi köztársasági elnök örvend a legmagasabb támogatásnak - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét vasárnap hozta nyilvánosságra a közszolgálati cseh televízió.
Harare | Leváltotta pártelnöki tisztségéből Robert Mugabe zimbabwei elnököt vasárnap a kormányzó Zimbabwe Afrikai Nemzeti Szövetsége - Hazafias Front (ZANU-PF) központi bizottsága.
Vatikán | Az egyház evangéliumi kötelességének nevezte a szegények segítését és a szegénység elleni küzdelmet Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mondott beszédében a szegények első világnapján, amelyen az egész világból 4 ezer hajléktalan, beteg, migráns vett részt a Vatikánban vasárnap.

Szalon

Még szerencse, hogy november 17. államünnep, aminek főleg az emeli a súlyát, hogy immáron törvény által bezártak a boltok. 
FELJEGYZÉSEK ÚTKÖZBEN Összerakni Jugoszláviát
Ezt próbáltam a nyáron a Tito mau­zóleuma (Kuća cveća) melletti tárlat asztalán. (Muzej Jugoslavije, Beograd) A puzzle kerete megvolt, de Jugoszlávia csipkés szélű hiányba veszett, helyén a fekete asztallap tátong. 
Egyre többen tudatosítják, hogy a gyors divat mennyire káros a környezet és a benne dolgozók számára.

Vélemény

Még szerencse, hogy november 17. államünnep, aminek főleg az emeli a súlyát, hogy immáron törvény által bezártak a boltok. 

Orbán Viktor szenvedélyére mért csapást a legfelsőbb bíróság ítélete, kitágult a rés a pajzson: a társasági adókedvezmény közpénz, vagyis származási helyének firtatása nem kommunista csökevény.

Ezt próbáltam a nyáron a Tito mau­zóleuma (Kuća cveća) melletti tárlat asztalán. (Muzej Jugoslavije, Beograd) A puzzle kerete megvolt, de Jugoszlávia csipkés szélű hiányba veszett, helyén a fekete asztallap tátong. 

Pártsajtó

2
A Magyar Közösség Pártjának képviselői múlt pénteken sajtótájékoztatót tartottak az államnyelv-rendőrség által betiltott választási plakátjaik kapcsán. 
6
Sólymos László környezetvédelmi miniszter nyilatkozott a nemeshodosi Horthy-szobor ügyében.
- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  

Filmek

Fábri Zoltán születésének 100. évfordulójára jelent meg Barabás Klára kiváló életműkötete. 
Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Aktuális melléklet

SZALON

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8939
Cseh korona 25,5880
Horvát kuna 7,5663
Japán jen 132,8200
Kanadai dollár 1,5053
Lengyel zloty 4,2342
Magyar forint 311,5800
Román lej 4,6470
Svájci frank 1,1696
USA-dollár 1,1795