Pozsony |

Megkérdeztük, mit gondolnak a magyarországi politikáról a hazai magyarok, és érdekes válaszokat kaptunk.

Közélet

Pozsony | Csődöt mondtak az állami ellenőrző szervek – állítja a Transparency International Slovensko a külügynél kirobbant Evka-botrány kapcsán. A korrupciógyanús ügy felülvizsgálatát több szerv mind a mai napig nem zárta le.
Besztercebánya | Besztercebánya megye megválasztott megyeelnöke mai sajtótájékoztatóján felszólította a leköszönő megyeelnököt, hogy jelölje meg a helyet és az időpontot, ahol és amikor átadja a hivatalát. 
Pozsony | Csökkent a belföldi, ugyanakkor nőtt a külföldi hallgatók száma a tavalyihoz képest a szlovákiai felsőoktatási intézményekben, ahol a demográfiai hátterű jelenség kezd trenddé változni.
Rusko szabadlábonFrissítve
Pozsony | "Minden engem ért vád hazugság, semmi ilyesmit nem követtem el" - nyilatkozta az újságíróknak Rusko.
Pozsony | Robert Kaliňák belügyminiszter, a Smer alelnöke saját bevallása szerint eddig nem kapott felszólítást párttársaitól, hogy mondjon le a funkcióiról.
Vajka | A szakértők szerint át lehet alakítani közúti alagúttá a bősi erőmű felvízcsatornája alatti vízáteresztőket.
Pozsony | Kisebbségi Kulturális Alap: egyenlően osztották szét a 4 millió eurót a 3 szakterület között.

Sport

Stockholm | Tíz év után nem Zlatan Ibrahimovicot választották az év labdarúgójának Svédországban, a 2017-es aranylabdát az orosz FC Krasznodar védője, Andreas Granqvist érdemelte ki.
 Engedett a nyomásnak és lemondott posztjáról Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke. A 74 éves sportvezető távozását rögtön azután kezdték többen követelni, hogy múlt hétfőn a válogatott elbukta a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőjét, így nem jutott ki a jövő évi oroszországi tornára.
Dunaszerdahely | Mervó Bence a 63. percben Lukáš Čmelíket váltotta Zsolnán, és akárcsak a Slovan ellen, most is új lendületet vitt a DAC játékába, a ráadásban pedig majdnem eldöntötte a meccset, jól eltalált csavart lövése alig ment mellé. A lefújás után erről is kérdeztük a 22 éves csatárt.

Panoráma

Tokió | Jövő őszre, november 4-re tűzték ki Mako japán hercegnő és udvarlója, a jogász Komuro Kei esküvőjének időpontját.  
Asztana | A 46 éves brit komikus Facebookon ajánlotta fel megbírságolt cseh rajongóinak, hogy ha igazolják kilétüket, megtéríti nekik a fejenként 22 690 tenge (61 euró) bírságot. 
Perth | Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy nemzetközi kutatócsoport megfigyelései szerint. 

Megyei választások 2017

Pozsony | Meg nem erősített információk szerint Robert Fico kormányfő rövidesen menesztheti a tárcavezetőt. 
Pozsony | Még Robert Kaliňák is. Robert Fico pártelnök viszont egyiküktől sem akar megválni.
Pozsony | Marek Maďarič kulturális miniszter a Smer mai vezetőségi ülésén felajánlotta, hogy lemond a párt alelnöki tisztségéről. 

Kvízek

Irodalomórán számtalan költő számtalan versével találkoztunk. Most ellenőrizheti, mire emlékszik belőlük.
Gondolt már arra, hogy milyenek madártávlatból a városaink? Mutatjuk azt, amit az égen repülő madarak látnak, az ön dolga, hogy kitalálálják hol járunk.

Régió

Vágsellye | Kedden délután 14.00 körül egy ismeretlen férfi bement az irodába, és ájulást színlelt. A fogadóiroda alkalmazottja kinyitotta a fülkéje ajtaját, és odasietett, hogy segítsen rajta. A férfi ekkor hirtelen "magához tért", és arcon ütötte a nőt. 
1
Komárom | Az elégedetlenkedőknek nem sikerült leváltaniuk Fekete Ferencet a helyi szervezet éléről.
1
Nagyszelmenc | Több órát kell várakozni a szlovák-ukrán határon a szabad ég alatt, leülni nem lehet, mosdó nincs.
1
Komárom | Szakmai konferenciára, bor- és termékkóstolóra várják az érdeklődőket.

Külföld

Washington | Az Uber globális személyszállító vállalat csak kedden közölte, hogy tavaly 57 millió ügyfél adatait ellopták tőle hackerek.
Washington | Donald Trump amerikai elnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szíriai helyzetről.
Washington | John Conyers képviselő személyében újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban.

Szalon

4
Tanult s becsült kollégám és barátom legújabban közzétett, egyébként 2014-es naplójegyzetei közt olvasom: neki nincs Trianon-nosztalgiája. 
A vallásosság sosem steril, a világtól elzárt jelenség, épp ellenkezőleg: mindenki értelmezi, újraértelmezi keresztény hitét.
Érdekes módon, nem is olyan régen a „mit olvasok mostanában?” kérdést saját magamnak is feltettem, vagyis sikerült ezt olyan formában megkérdeznem magamtól, hogy valamiért jobban ki tudtam térni a miértekre, a miértjeire.

Vélemény

Nem fáj a hátuk, nem mennek nyaralni, nem kérnek cafeteriát, nem tömörülnek szakszervezetbe, viszont rengeteg túlórát vállalnak. 

A hagyományos, sima, vagy ha úgy tetszik, őshonos ká-európai influenzáról már alig hallani, hiszen az utóbbi évtizedben túlharsogták a madárinfluenzák meg a sertésinfluenzák néven hájpolt távoli rokonai. 

MTI
Miután megbuktak a kormánykoalíciós egyeztetések, bizonytalan, hogy Németország politikailag milyen irányt vesz. 

Pártsajtó

2
A Magyar Közösség Pártjának képviselői múlt pénteken sajtótájékoztatót tartottak az államnyelv-rendőrség által betiltott választási plakátjaik kapcsán. 
6
Sólymos László környezetvédelmi miniszter nyilatkozott a nemeshodosi Horthy-szobor ügyében.
- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  

Filmek

A dohányzás visszaszorítását célzó tervei között a francia filmekben is megtiltaná a dohányzást a francia egészségügyi miniszter. A hatvanas évek francia újhullámos filmjeiben még teljesen természetes volt a dohányzás, Jean-Paul Belmondo szájának sarkában is folyton ott lógott a cigi a korszak egyik nagy klasszikusában, a Kifulladásig című drámában.
Újdelhi | Százmillió rúpiás (körülbelül 1,3 millió euró) vérdíjat ajánlott fel az indiai hindu nacionalista párt vezetője annak, aki lefejezi egy bemutatás előtt álló bollywoodi film női főszereplőjét és a rendezőt.
Fábri Zoltán születésének 100. évfordulójára jelent meg Barabás Klára kiváló életműkötete. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Magyarország felülnézetből

Gondot okoz a problémamegoldás a hazai diákoknak

Átadták a nagymihályi szuperkórházat

A mosómedve szívműtétje

Aktuális melléklet

Focitipp
Fővárosi rangadók hétvégéje: hazai sikerek
 
Vb 2018: Akiknek sikerült és akiknek nem

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Thorsten Schafer, az ellenzékbe vonult német SPD alelnökének kommentárja a koalíciós tárgyalások megfeneklése után

Napi árfolyam

Angol font 0,8850
Cseh korona 25,5330
Horvát kuna 7,5650
Japán jen 131,8700
Kanadai dollár 1,5006
Lengyel zloty 4,2290
Magyar forint 312,9300
Román lej 4,6568
Svájci frank 1,1641
USA-dollár 1,1718