Pozsony |

Korszakos ítélet született: a „faliújságtender“ miatt korábbi csúcspolitikusok éveket tölthetnek rács mögött.

PR cikk

A pszoriázisban szenvedők 50%-a tapasztal pikkelysömörrel kapcsolatos körömelváltozást. A kéz elrejtése nem megoldás. 1,2

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.10.11.

Közélet

1
Pozsony | Ma délután kezdődött a parlamentben a rendkívüli ülés, melyen a Radomír Bžán ügyvédi irodájának kifizetett rekordösszegű sikerdíjat vitatják meg a képviselők. Az ügy hetek óta húzódik.
Gúta | Besztercebánya megyében már szinte hétköznapi dolog, de a Csallóközben még mindig szenzációszámba megy, ha a szélsőséges ĽSNS vala- melyik városba látogat kampányolni.
Pozsony | Az összeférhetetlenségi bizottság nem indította meg az eljárást Robert Kaliňák belügyminiszter ellen, melyet Jozef Rajtár, az SaS képviselője indítványozott. 
Pozsony | A levegővédelmi jogszabály után a parlament ma elfogadta a környezetvédelem másik pillérét jelentő hulladéktörvényt, melynek célja a hulladékgazdálkodási rendszer javítása.
Pozsony | Egymásnak esett az MKP és a Híd a Minority Safepack ügyében.
Bazin | A bazini speciális büntetőbíróság bűnösnek találta a két megvádolt SNS-es exminisztert, Marián Janušeket és Igor Štefanovot az ún. „faliújságtender“ ügyében.
Pozsony | Szigorítani akarják a feltételeket azon hivatásos sofőrök esetében, akik kilencszemélyes gépkocsikat vezetnek.

Sport

Manchester | Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője úgy fogalmazott, a kedden 2-1-re legyőzött Napoli talán a legjobb labdarúgócsapat, amellyel pályafutása során találkozott.
Madrid | A Real Madrid és a Tottenham Hotspur vezetőedzője is a kapusok teljesítményét emelte ki, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a két csapat 1-1-es döntetlent játszott kedden.
Budapest | Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint az andorrai vereség után kapott második esélyt nem tudta kihasználni a kedden menesztett Bernd Storck szövetségi kapitány, mert menet közben elfogyott körülette a levegő.
Budapest | Bernd Storck, a válogatott távozó szövetségi kapitánya szerint a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Panoráma

Az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek egy reprezentatív nemzetközi felmérés szerint.
Budapest | Nyolc év börtönbüntetésre ítélt a bíróság szexuális visszaélés és pornográfia miatt egy általános iskolai tanárt, aki hetedikes tanítványával folytatott szexuális viszonyt. 
New York | Bob Weinsteint, a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein fivérét is szexuális zaklatással vádolta meg Amanda Segel televíziós műsorvezető, egykori producer.

Kvízek

A latin életbölcsességek olyan értékeket közvetítenek, melyek évszázadok tudásanyagát tömörítik.  Rövidek, tömörek, olykor frappánsak, de legfőképpen találóak. Ismételjen velünk!Repetitio est mater studiorum, avagy ismétlés a tudás anyja. 
A héten jelentik be az idei Nobel-djak nyerteseit. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a magyar Nobel-díjasokról. Próbáld ki, mennyit tudsz Szent-Györgyi Albertről, Kertész Imréről és társaikról.   

Régió

Nyitra | Botlatókövet helyeztek el az Árpássy-Gerstl család zobori háza előtt. A macskakövön réztábla emlékeztet az Auschwitzban meghalt Miczi grófnőre. 
Pozsony | Személyautó ütközött össze egy villamossal ma délután Pozsonyban, a Vajnorská és a Škultétyho utca sarkán.
Gúta | Komoly problémát jelent a városban, hogy 8-10 személy, bár többségük nem hajléktalan, mégis szinte állandóan a Szent Rozá- lia parkban tartózkodik, kiszorítva onnan a kisgyerekes családokat, a sétálókat, a fiatal párokat.
Tőketerebes (Trebišov) | Megégett kedden egy 28 éves nő szülés közben a tőketerebesi (Trebišov) kórház műtőjében.

Külföld

Erbíl | Bizonytalan időre elhalasztották a november 1-jére tervezett kurdisztáni parlamenti és elnökválasztást az iraki autonóm régió és a bagdadi központi vezetés között kialakult konfliktus miatt.
Teherán | Irán nem fordít hátat a 2015 nyarán kötött nemzetközi atomegyezménynek, ha a többi aláíró is tartja magát ahhoz - idézte Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezetőt az állami televízió szerdán.
Madrid | Észszerű cselekvésre szólította fel Carles Puigdemont katalán elnököt Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a madridi parlament alsóházának szerdai ülésén.

Kultúra

Ottawa | Meghalt Gord Downie, a Tragically Hit kanadai rockegyüttes énekese, dalszerzője, aki a kanadai nemzeti identitás kitörölhetetlen részévé vált a kisvárosokról, a kanadai irodalomról és a jégkorongról írt dalaival. 
London | A végleges listára felkerült három elsőregényes szerző egyike, az amerikai George Saunders vehette át kedd este Londonban a Man Booker-díjat. 
Varsó | Roman Polanski egy ifjúságáról szóló dokumentumfilm kedvéért Lengyelországba látogatott - közölte kedden a KRK lengyel filmstúdió.
Los Angeles | A fiatal Han Solóról szóló Star Wars-film végre címet kapott: a produkciót Solo: A Star Wars Story címen forgalmazzák jövőre az észak-amerikai mozikban.

Szalon

TÁRCA A SZALONBANHét: Lilla
Lilla ma közömbös. Alig élvezhető uzsonnákat készít, megeszi a hetedik kocka csokoládét, ezt a kockát most meglepően élvezte, a szokásosnál néhány perccel később is indul el munkába miatta.
Az utóbbi időben – mivel a napokban jelenik meg az új regényem, a Szirén – a legtöbb időt a szerzői korrektúrával töltöttem.
A HÉT ESEMÉNYEA remény rabjai
A magyar labdarúgással rendszerszintű problémák vannak: zárt struktúra, amelyben a valóság és a verseny helyett a kényelem, a kontraszelekció dominál. A remény rabjai vagyunk Felcsúttól Kisvárdáig.

Vélemény

A kormányfő útmutatót adott a smeres képviselőknek a mai rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, amelyen a Radomír Bžán ügyvédi irodájának adott rendkívüli sikerdíj lesz a téma. 

A nevének mára körülbelül annyi köze van a valósághoz, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (népnyúzó diktatúra) vagy a nagy októberi szocialista forradalomnak (novemberi kommunista puccs). 

Családunkban a napi bevásárlás az én feladatom, ezért pontosan tudom az alapélelmiszerek árát. A fogyasztói társadalomban az élelmet beszerzőnek talán már csak a génjeiben van meg halványan az ősök fegyveres vadászatainak izgalma. 

Pártsajtó

- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  
7
Őszinte érdeklődéssel olvastam Dušan Mikušovič írásátt a Denník N napilapban, amelyben arról ír, vajon Beszterce után Nyitra kerül-e sorra, miért pánikolnak a nácik miatt, és hogy a nyitrai „jobboldaliak“ miért fontolgatják egy régi smeres megválasztását.  
7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.

Filmek

Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!
1
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Elítélték a minisztereket 
 
Átmenetileg Szélesi veheti át Storck helyét 
 
Kedvezőbb az új hulladéktörvény a kisvállalkozóknak
 
Elbocsátják a pofozkodó szülészt 
 

Aktuális melléklet

Kert és udvar
KRIZANTÉM: a második legnépszerűbb virágunk
 
Az őszi kert dísze, A FÖLDICSERESZNYE
 
Készüljünk a téli TYÚKTARTÁSRA!

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Ezzel a címmel számolt be az MTI arról, hogy megkezdték az új Duna-híd építését Komáromban

Napi árfolyam

Angol font 0,8915
Cseh korona 25,7330
Horvát kuna 7,5080
Japán jen 131,9400
Kanadai dollár 1,4741
Lengyel zloty 4,2298
Magyar forint 307,3500
Román lej 4,5800
Svájci frank 1,1504
USA-dollár 1,1759