Sokat szidtad a „rendszert”, a szakmát, tele voltál cinizmussal, néha szkepszissel, de rendületlenül művelted, amihez a legjobban értettél. És még nagyon sokra voltál hivatott.

Közélet

Pozsony | Szivárgást észleltek a repülőgép hidraulikai rendszerében, ezért halasztódik az államfő mexikói útja.
5
Pozsony | Megható, ahogy Igor Matovič (OĽaNO) 2016-ban felfedezte a szlovákiai magyarokat, és rájött, hogy az ország egyenrangú állampolgárai – írta Bugár Béla a Denník N hasábjain.
Pozsony | Robert Fico egyetemistákat fogadott a kormányhivatalban, de nem a bársonyos forradalom évfordulója, hanem a nemzetközi diáknap alkalmából.
Pozsony | Májustól több pénz járna az éjszakai, a hétvégi és az ünnepnapi munkavégzésért. 
1
Az MKP elnöke szerint az együttműködés kulcsa az OĽaNO-val a pártprogramok összehangolása lenne.
7
Pozsony | Az OĽaNO elnöke „kész segítő kezet nyújtani az MKP-nak és Dél-Szlovákia lakosságának”.
5
Strasbourg | A menedékkérőket automatikusan elosztanák az EU-tagállamok között, aki nem fogadna be menekülteket, uniós támogatástól eshet el.

Sport

 Engedett a nyomásnak és lemondott posztjáról Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke. A 74 éves sportvezető távozását rögtön azután kezdték többen követelni, hogy múlt hétfőn a válogatott elbukta a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőjét, így nem jutott ki a jövő évi oroszországi tornára.
Dunaszerdahely | Mervó Bence a 63. percben Lukáš Čmelíket váltotta Zsolnán, és akárcsak a Slovan ellen, most is új lendületet vitt a DAC játékába, a ráadásban pedig majdnem eldöntötte a meccset, jól eltalált csavart lövése alig ment mellé. A lefújás után erről is kérdeztük a 22 éves csatárt.
Szófia | A bolgár sajtó dicshimnuszokat zeng Grigor Dimitrovról, miután a 26 éves teniszező vasárnap megnyerte a londoni ATP-világbajnokságot.

Panoráma

Kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is - közölte a Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég hétfőn.
Jeruzsálem | Kabinos drótkötélpályát tervez a Siratófalhoz a jeruzsálemi városháza, a terv ellenzői attól tartanak, hogy „Disneylanddé” változtatják az óvárost.
Újdelhi | Százmillió rúpiás (körülbelül 1,3 euró) vérdíjat ajánlott fel az indiai hindu nacionalista párt vezetője annak, aki lefejezi egy bemutatás előtt álló bollywoodi film női főszereplőjét és a rendezőt.

Megyei választások 2017

Pozsony | Meg nem erősített információk szerint Robert Fico kormányfő rövidesen menesztheti a tárcavezetőt. 
Pozsony | Még Robert Kaliňák is. Robert Fico pártelnök viszont egyiküktől sem akar megválni.
Pozsony | Marek Maďarič kulturális miniszter a Smer mai vezetőségi ülésén felajánlotta, hogy lemond a párt alelnöki tisztségéről. 

Kvízek

Irodalomórán számtalan költő számtalan versével találkoztunk. Most ellenőrizheti, mire emlékszik belőlük.
Gondolt már arra, hogy milyenek madártávlatból a városaink? Mutatjuk azt, amit az égen repülő madarak látnak, az ön dolga, hogy kitalálálják hol járunk.

Régió

Komárom/Érsekújvár | A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a komáromi, érsekújvári és breznóbányai rendőrséggel együttműködve két droglaborra csapott le.
Pozsony | Egy nyugdíjast gázolt el az egyik városi busz sofőrje szombaton Pozsonyban. Az idős férfi a kórházban belehalt a sérülésekbe.
Magyarbőd | Mentőhelikopter segítségére volt szükség annál aközúti balesetnél, mely szombaton történt Magyarbőd és Ósvacsákány között a Kassa-vidéki járásban.
Pozsony | Az eddigi információk szerint a taxisofőr nem vette figyelembe a fényjelzéseket és a sínekre hajtott, az érkező vonat pedig nekihajtott az autónak.

Külföld

Kompromisszumos megállapodásra jutottak az Európai Unió jövő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei - közölte hétfőn az Európai Bizottság.
Harare | Robert Mugabe zimbabwei elnök beleegyezett abba, hogy lemond, és megfogalmazta a lemondásáról szóló levelet - számolt be hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió egy forrást idézve, amely előtt ismert a politikus és a hatalmat a múlt héten átvevő hadsereg tábornokaival folytatott tárgyalások állása.
Athén | A legtöbb üzlet, az iskolák és a községi hivatalok zárva maradtak hétfőn Leszboszon a görög szigeten lévő menekülttáborban uralkodó állapotok elleni tiltakozásul. Az általános sztrájkot Szpírosz Galinosz polgármester hirdette meg. 

Szalon

2
Tanult s becsült kollégám és barátom legújabban közzétett, egyébként 2014-es naplójegyzetei közt olvasom: neki nincs Trianon-nosztalgiája. 
A vallásosság sosem steril, a világtól elzárt jelenség, épp ellenkezőleg: mindenki értelmezi, újraértelmezi keresztény hitét.
Érdekes módon, nem is olyan régen a „mit olvasok mostanában?” kérdést saját magamnak is feltettem, vagyis sikerült ezt olyan formában megkérdeznem magamtól, hogy valamiért jobban ki tudtam térni a miértekre, a miértjeire.

Vélemény

Még szerencse, hogy november 17. államünnep, aminek főleg az emeli a súlyát, hogy immáron törvény által bezártak a boltok. 

Mindenkiből lehet fehér holló, de a fehér hollók is hibázhatnak. 

Az igazság fáj, a legjobb védekezés pedig a támadás – a legtömörebben ez a két közhely fejezi ki a szlovák kormányfő és a köztársasági elnök legújabb összezördülését. 

Pártsajtó

2
A Magyar Közösség Pártjának képviselői múlt pénteken sajtótájékoztatót tartottak az államnyelv-rendőrség által betiltott választási plakátjaik kapcsán. 
6
Sólymos László környezetvédelmi miniszter nyilatkozott a nemeshodosi Horthy-szobor ügyében.
- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  

Filmek

Újdelhi | Százmillió rúpiás (körülbelül 1,3 euró) vérdíjat ajánlott fel az indiai hindu nacionalista párt vezetője annak, aki lefejezi egy bemutatás előtt álló bollywoodi film női főszereplőjét és a rendezőt.
Fábri Zoltán születésének 100. évfordulójára jelent meg Barabás Klára kiváló életműkötete. 
Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Matovič segítene az MKP-n
 
Šebej: Danko összevissza beszélt a dumában 
 
Elhunyt Benkő Géza színművész
 
Gazdagabb lehet a karácsonyunk 
 

Aktuális melléklet

Egészség
Kell a zsír, de nem mindegy, milyen 
 
„Közép-Európában kissé hiszékenyebbek az emberek” 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Anton Hrnko SNS-alelnök Andrej Danko pártelnök moszkvai látogatásáról

Napi árfolyam

Angol font 0,8939
Cseh korona 25,5880
Horvát kuna 7,5663
Japán jen 132,8200
Kanadai dollár 1,5053
Lengyel zloty 4,2342
Magyar forint 311,5800
Román lej 4,6470
Svájci frank 1,1696
USA-dollár 1,1795