Nyitra |

Robert Fico a nyugdíjkorhatár mellett a minimálbért is beleírná az alkotmányba.

PR cikk

A pszoriázisban szenvedők 50%-a tapasztal pikkelysömörrel kapcsolatos körömelváltozást. A kéz elrejtése nem megoldás. 1,2

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.10.11.

Közélet

Budapest | Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján.
Pozsony | Az őszi hónapokban a munkaügyi hivatalok számára korábban a legtöbb gondot a végzős diákok jelentették, a szaktárca szerint azonban ma már közülük is szinte mindenkinek tudnak ajánlani valamilyen állást. 
Pozsony | A Szlovákiában élő csehek, akik a pozsonyi cseh nagykövetségen adták le szavazatukat, legnagyobb arányban a TOP 09 párta szavaztak. 
Pozsony | Peter Kovařík, a korrupcióellenes hivatal igazgatójának felesége Marian Kotlebának, a szélsőséges ĽSNS párt elnökének dolgozik. 
Nyitra | Robert Kaliňák belügyminiszter a Smer nyitrai konferenciáján megállapította, hogy Szlovákia egy biztonságos állam.
Igló | Részegen szenvedett közlekedési balesetet Gustáv Krajči volt belügyminiszter ma délelőtt Szepeskörtvélyes (Spišský Hrušov) és Jamník között – tudatta a TV JOJ.
Pozsony | Robert Fico miniszterelnök ma Nyitrán bemutatta a Smer szociális csomagját a legerősebb kormánypárt programalkotó konferenciáján.

Sport

Austin | Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó komolyan gondolja, hogy labdarúgóként folytatja sportpályafutását.
Berlin/Budapest | A Chicago Fire 3-0-ra kikapott a Houston Dynamo otthonában, a vendégeknél Nikolics Nemanja végig a pályán volt. A vajdasági csatár 24 találattal gólkirály lett az alapszakaszban.
Párizs | A Paris Saint-Germain 2-2-es döntetlent játszott az Olympique Marseille elleni rangadón a francia labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján.
Austin | A negyedik világbajnoki címéhez egyre közelebb kerülő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját.

Panoráma

GALÉRIAHáz a házban
Pozsonytól pár kilométerre, Cseklészen építették fel azt a családi házat, amely idén saját kategóriájában megnyerte a Szlovák Építészeti Kamara díját, ismertebb nevén a CE.ZA.AR díjat. Már a neve is figyelemfelkeltő: ház a házban. 
Tokió | Japán-szerte több tízezer lakost szólítottak fel lakóhelye elhagyására, repülőjáratok százait törölték, és a vasúti forgalmat is szüneteltették számos helyen vasárnap a heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel kísért Lan tájfun miatt. 

Kvízek

A latin életbölcsességek olyan értékeket közvetítenek, melyek évszázadok tudásanyagát tömörítik.  Rövidek, tömörek, olykor frappánsak, de legfőképpen találóak. Ismételjen velünk!Repetitio est mater studiorum, avagy ismétlés a tudás anyja. 
A héten jelentik be az idei Nobel-djak nyerteseit. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a magyar Nobel-díjasokról. Próbáld ki, mennyit tudsz Szent-Györgyi Albertről, Kertész Imréről és társaikról.   

Régió

Magastátra (Vysoké Tatry) | Rosszul lett és meghalt egy 68 éves magyarországi férfi szombaton a Magas-Tátrában. 
Pozsony | Másodfokú riasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) Besztercebánya, Nyitra és Kassa megyékre a várható özönvízszerű esőzés miatt.
Sztankahermány | Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze szombat este Sztankahermány (Hermanovce) község kataszterében, az Eperjesi járásban.
Sempte | Egy ember életébe került az a közlekedési baleset, mely ma történt Sempte (Šintava) kataszterében, a Galántai járásban.

Külföld

Erbíl | Jelöltek híján el kell halasztani a november 1-jére tervezett az elnök- és parlamenti választásokat az iraki Kurdisztánban - közölte hétfőn a választási bizottság vezetője.
Jeruzsálem | Izrael fejlett technológiájú fegyvereket adott el Mianmarnak (korábban Burma) a rohingja muzulmán kisebbség elleni etnikai tisztogató kampány idején egy korábban megkötött üzlet alapján.
Tokió | Az Egyesült Államok és Japán fokozni fogja a nyomást Észak-Koreára - ebben állapodott Donald Trump amerikai elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök.

Kultúra

A magyar protestantizmus mindig szabadságharcok és forradalmak árán biztosította a fennmaradását.
Otthonról – Németországból – időben először „haza” – az északi Szepességbe és a keleti Szászországba érkeztek a lutheri eszmék.
Nemrég újból megnéztem George Miller ragyogó filmjét, a John Updike regényéből forgatott Az eastwicki boszorkányokat.
Az 500 éve kezdődött reformáció nemcsak az egyházat, hanem az egész európai társadalmat megújította.

Szalon

A magyar protestantizmus mindig szabadságharcok és forradalmak árán biztosította a fennmaradását.
1
A hét legfontosabb magyarországi ese- ménye azért lehet a futball- kapitány, a német Bernd Storck leváltása, mert Magyarországon a labdarúgás: politika. 
Otthonról – Németországból – időben először „haza” – az északi Szepességbe és a keleti Szászországba érkeztek a lutheri eszmék.

Vélemény

Alighanem a derék Švejk is borogatásra szorulna, ha látná a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményeit. 

A hét legfontosabb magyarországi ese- ménye azért lehet a futball- kapitány, a német Bernd Storck leváltása, mert Magyarországon a labdarúgás: politika. 

Egynél némileg több szláv nyelv akár csak aligságos ismerete magában hordozza azt a veszélyt, hogy bármelyikkel próbálkozik is a beszélő ember (homo sapiens oralis), a másik nyelv mindig bezavar. 

Pártsajtó

3
Sólymos László környezetvédelmi miniszter nyilatkozott a nemeshodosi Horthy-szobor ügyében.
- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  
7
Őszinte érdeklődéssel olvastam Dušan Mikušovič írásátt a Denník N napilapban, amelyben arról ír, vajon Beszterce után Nyitra kerül-e sorra, miért pánikolnak a nácik miatt, és hogy a nyitrai „jobboldaliak“ miért fontolgatják egy régi smeres megválasztását.  

Filmek

Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!
1
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Kőbe vésnék a korhatárt 
 
450 ezren tüntettek Barcelonában Madrid ellen 
 
Tarolt Babiš, 9 párt lesz a cseh parlamentben 
 

Aktuális melléklet

Egészség
Az esetek 12 százalékában rossz a diagnózis 
 
A gyerekek helyes étkeztetésével lehet a túlsúlyt megelőzni 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz az elhárítás vezetője

Napi árfolyam

Angol font 0,8962
Cseh korona 25,6900
Horvát kuna 7,5065
Japán jen 133,7500
Kanadai dollár 1,4765
Lengyel zloty 4,2363
Magyar forint 308,1300
Román lej 4,5971
Svájci frank 1,1597
USA-dollár 1,1818