Zúgott a „Tomi! Tomi!”

Tomi Kid

12 percig tartott a négy ikszen túl járó két öklöző ütközete. 4 felvonás hozta lázba szombaton este a galántai művelődési központ közönségét, szinte mindvégig zúgott a „Tomi! Tomi!” A végén is, amikor a hazai kedvencet hirdették ki győztesnek.

Ugyanabban a teremben állt újra a ring, mint tíz évvel ezelőtt, 2009. december 18-án, amikor Kovács Tamás a WBF szervezet félnehézsúlyú profi világbajnoka lett. Most nem volt olyan kitörő öröm, mint akkor. Sokkal inkább a tiszteletadás és az ökölvívás roppant népszerű galántai megszállottjának ünneplése volt a januári visszaemlékezés. És Tomi Kid kitárulkozása a közönség előtt. Restart néven olyan nemzetközi gálát hozott össze az évfordulóra, amivel szeretett sportágát és klubját, a KO Box Clubot népszerűsítette. Bepillantást adott abba, hogyan van jelen köztük a családiasság, mit tudnak kezdő és haladó védencei. 

Előbb az apróságok lepték el a ringet, bemelegítő mozdulataik után párban is egymásnak estek. Tomi utasításaira váltakoztak, s mesterük pedig elárulta, nagyon hálás, hogy velük is töltheti az idejét. Aztán már a párharcok következetek, tíz egymás után. Négy csatában a bírók nem láttak győztest, egy lánypárharc is volt köztük, előtte pedig videóról megismerkedtünk az ökölvívás galántai női hódolóival. Martin Kolozsié volt az est első győzelme, majd egymenetes döntetlen következett (Szolgai és Bittera között) a ring rakoncátlansága miatt. Aki a neves Kid-tanítványokra volt kíváncsi, annak kétszer is kurta élménnyel kellett beérnie, mert Dávid Zöld és Tankó Vilmos is már az első menetben elintézte magyarországi ellenfelét. Csak Csemez András meccse tartott végig a 75 kilós súlycsoport időszerű szlovák bajnoka, Alekszander Gogoladze ellen. Bandi szépen eljátszogatott ellenfelével a ringben, élményszámba mentek elhajlásai, hogy ütéseiről ne is szóljunk. Jó hangulatot teremtett az est főmérkőzése előtt. Tomi Kid a kubai származású, Magyarországon élő Errieles Torres Marin ellen bokszolt, és 2015-ös budapesti sikere után ezúttal is őt látták jobbnak a pontozók. Technikás öklözésével és állandó kezdeményezésével megérdemelten győzött. Utána pedig nem győzte adni az interjúkat. „Jót bokszoltunk. Örülük, hogy semmi baj nem történt, ezután szétszedem a szorítót, összetakarítok, és mehetek haza a családomhoz – mondta az Új Szónak Tomi Kid. – Mindenképpen megérte ezt a gálát összehozni, én láttam a kicsiket, a kicsik látták a ringben az edzőiket, ami számukra hatalmas motiváció. Mindenki észrevehette, milyen népes a szakosztályom, ők a legfontosabbak. Tankó és Csemez az edzőtáborból jöttek ide, még nincsenek igazi formában, de a márciusi olimpiai selejtezőre már felkészültek lesznek.” Azért harcolnak majd a ringben, hogy hosszú évek után szlovákiai öklöző is bemutatkozhasson az ötkarikás játékokon. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?