További négy versennyel 17 futamos lesz a Forma-1-es idény

Forma-1 illusztráció

A Forma-1-es világbajnokság irányítóinak keddi bejelentése szerint 17 futamot rendeznek a koronavírus-járvány miatt újraszervezett versenynaptár alapján az idén, a helyszínekhez Törökország, Bahrein és Abu-Dzabi csatlakozik.

A 2020-as program eddig 13 futamból állt, Bahrein viszont vállalta, hogy november végén és december elején is rendez versenyhétvégét. Törökországba november közepén látogat el a mezőny, a szezon pedig december 13-án zárul az Egyesült Arab Emírségekben.

A keddi közleményben az is szerepel, hogy Kínában az idén biztosan nem utazik el az F1, de a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét szerepel majd a naptárban Sanghaj.

Az F1 irányítói azt is megerősítették, hogy néhány futamon korlátozott számban ugyan, de jelen lehetnek majd nézők, ennek a részletein azonban még dolgoznak.

"Az idei esztendő soha nem látott kihívás elé állította a Forma-1-et és az egész világot, mi pedig köszönettel tartozunk mindenkinek, aki az F1-ben dolgozik, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, a csapatoknak és a partnereinknek is azért, hogy ki tudtuk alakítani ezt a 17 futamos naptárt" - idézte a közlemény Chase Carey-t, a Forma-1 első emberét.

Az F1-ben legutóbb 2009-ben rendeztek 17 versenyt egy idényben, ennél kevesebb futamra, 16-ra utoljára a 2003-as szezonban került sor.

A mostani idény a hétvégén Belgiumban folytatódik.

    A hátralévő Forma-1-es versenyek:
    --------------------------------
augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza
szeptember 11-13.: Toszkán Nagydíj, Mugello
szeptember 25-27.: Orosz Nagydíj, Szocsi
október 9-11.: Eifel Nagydíj, Nürburgring
október 23-25.: Portugál Nagydíj, Portimao
október 30.-november 1.: Emilia Romagna Nagydíja, Imola
november 13-15.: Török Nagydíj, Isztambul
november 27-29.: Bahreini Nagydíj, Szahír
december 4-6.: Szahír Nagydíj, Szahír
december 11-13.: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?