Tojásérem (is) jár a célba futóknak a diósförgepatonyi Barátság futóversenyen

futás

A húsvéti ünnepkör csúcspontjának számító nagyszombaton stílszerűen hímes tojást ábrázoló egyedi emlékéremmel jutalmazzák a szervezők a célba futókat a hagyományos diósförgepatonyi sportos tavaszköszöntőn. A csallóközi településen szombaton immár harmincnyolcadik alkalommal zajlik (rajt: 13.00) az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetése, a Barátság nevű tíz kilométeres országúti futóverseny. 

A községi hivatal égisze alatt megerendezett versenyt társszervezőként a DSC sportklub támogatja.

„Ismét kérünk 5 eurós rajtdíja, mely napjainkban a hasonló nívójú rendezvények velejárója. Mi ugyanis arra koncentrálunk, hogy az időméréstől kezdve a díjazásig, a vendéglátásig minden résztvevő megtalálja a számítását. Az előző két kiírásban bevált a chipes időmérés, ezúttal sem lesz másként. A közös rajtra a diósförgepatonyi futballpálya előtt kerül sor, onnan a versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba” – tájékoztatta lapunkat az előkészületekről, Koczó Vince, a szervezőbizottság elnöke.

Nevezni a verseny napján 11 órától a DSC sporttelepén lehet, ahol öltözők állnak a futók rendelkezésére.

Megtudtuk, a húsvéti ünnepkör ellenére péntek délig hetvenheten neveztek, de az indulók létszáma akár ennek a duplájára is nőhet. „Tizenhárom versenykategóriában hirdetünk győztest. A kategóriák dobogós helyezettjeit, a megmérettetés legifjabb és legidősebb résztvevőjét, valamint a legjobb hazai férfi és női versenyzőt serleggel és oklevéllel jutalmazzuk. A futók megtarthatják rajtszámukat, természetesen az eredménylistát is magukkal vihetik. Az eredményhirdetésre, a gulyáspartira a tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is a futballpályán kerül sor” – ecsetelte a részleteket Koczó Vince.

A rendezvényt délelőtt 9.30-tól a diósförgepatonyi óvodások, alapiskolások sportág-népszerűsítő futása színesíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?