Taiwo a DAC új szerzeménye, Kitambala góllal kezdett

DAC

A tervezett egy helyett két felkészülési meccset játszott a DAC futballcsapata a hétvégén Belekben. Szombaton a tartalékos sárga-kékek 3:1-re kikaptak a Sturm Graztól, vasárnap pedig erősebb összeállításban 1:0-s vereséget szenvedtek a Lech Poznantól. 

A dunaszerdahelyiek leigazolták a nyitraiak 20 esztendős nigériai támadóját, Abdulrahman Taiwót, aki hároméves szerződést kötött, és szombaton este csatlakozott a Törökországban edzőtáborozó kerethez. Taiwo a Bursaspor és a brünni Zbrojovka után tavaly nyáron került Nyitrára, ahol 18 bajnokin négy gólt és három gólpasszt jegyzett. A nyitrai szurkolók az év játékosának választották.
Peter Hyballa vezetőedző már huszonöt játékossal dolgozik, mert próbajátékon vesz részt a csapatnál a Kongói Demokratikus Köztársaságból származó, 19 éves Jephte Bola Kitambala. A 190 centi magas, jó felépítésű csatár a tunéziai Club Africain csapatánál szerepelt az őszi idényben, és a Sturm Graz ellen mindjárt góllal mutatkozott be. 


Egykori csapata, a Sturm Graz ellen azokat a játékosokat nevezte Peter Hyballa, akikkel nem számolt a Lech Poznannal vívott meccsen. Minden idők legfiatalabb védősorával állt ki a DAC, amelynek a megingásait kihasználta a mesterhármast elérő Arnel Jakupovic, aki az Empolitól érkezett kölcsönbe. A csallóköziek becsületgólját Čmelík passza után Kitambala lőtte. 
Sturm Graz–DAC 3:1, g.: 28. Jakupovic (28., 34., 84.), ill. Kitambala (81.). A DAC összeállítása: Kucz (46. Slančík)–Blackman, Malý, Csóka, Šimčák–Vida Máté (67. Kelemen)–Nagy, Baumgartner–Čmelík, Ayong, Kelemen (63. Kitambala). 


„A Sturm Graz játékosmegfigyelője hívott fel a minap, hogy játszhatnánk velük egy felkészülési mérkőzést. Több, húsz éven aluli játékossal léptünk pályára, úgy gondolom, a fiúk jól játszottak, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Sturm Graz tapasztalt játékosokkal állt ki – értékelt Peter Hyballa, a DAC német mestere a klub honlapjának. – Remek tesztmérkőzés volt, s az utolsó 15 percben még a döntetlent is hozhattuk volna. Elveszíteni egy mérkőzést mindig rossz érzés, de tapasztalatszerzésnek jó. Mindent összevetve, a mai teljesítménnyel igazán elégedett vagyok. Az első két gólnál nagyot hibáztunk, amolyan harakiri stílust játszottunk. Thomas Kucz nagyon jó védéseket mutatott be az első félidőben, a többi fiatalunktól is láttunk néhány igazán jó megoldást. Čmelík és Blackman is jól teljesítettek, annak ellenére, hogy több hónapos kihagyás után tértek vissza.”


A rossz időjárás miatt a vasárnapra halasztott meccsen a helyzetkihasználás döntött a Lech Poznan javára. A lengyel együttes az egyetlen kaput eltaláló kísérletével szerezte meg a győzelmet. Az első játékrészben alig forogtak veszélyben a kapuk, fordulás után viszont felpörögtek az események, Tretyakov három óriási lehetőséget hagyott ki, Koštrna lapos lövése alig szállt el a kapu mellett, Taiwo elől a gólvonalról kanalazták ki a labdát, Davis kísérlete pedig a kapufáról jött vissza. Ahogy az lenni szokott, ami nem megy az egyik oldalon, az bejön a másikon. 
Lech Poznan–DAC 1:0, g.: Tomczyk (72.). A DAC összeállítása: Jedlička–Koštrna, Šatka, Kone (82. Kitambala), Davis–Huk– Kalmár (89. Šimčák), Herc–Vida Kristopher, Bilenkyi (61. Taiwo), Tretyakov. 


A DAC holnap (15.00) a dán bajnokság negyedik helyén álló Esbjerggel találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?