Szlovákia szoros meccsen győzte le az oroszokat

s

Két döntetlen után a harmadik, legnehezebb mérkőzését 2:1-re megnyerte a szlovák labdarúgó-válogatott Oroszország ellen a vb-selejtezők H csoportjában.

A Ciprus elleni idegenbeli,(0:0), és a máltai elleni hazai (2:2) nem várt döntetlen után mindenképpen győzelemre hajtott a szlovák válogatott. Ennek megfelelően már a második percben nagy helyzetet alakítottak ki a szlovákok, Koscelník húzta meg a szélén, a lapos beadását azonban Ivan Schranz nem tudta az orosz kapu felé irányítani az ötös vonaláról.

Ezután azonban a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A szlovákokon látszott, hogy akarnak, de nem nagyon találták az előre vezető utat. Erről mindennél ékesebben beszél az a statisztika (forrás: whoscored.com) miszerint Kuciak kapus a 33. percig összesen 18-szor ért labdához. A szlovák válogatott két motorja a középpályán Kucka és Hromada 12-szer illetve 11-szer. A Jablonec csatára Ivan Schranz pedig összesen 7-szer találkozott a labdával.

Ezért is volt váratlan, hogy a 18. percben az olasz Internazionale légiós, Milan Škriniar fejelt gólt egy szögletet követően – 1:0.

Az oroszok részéről Kuzjajev próbált válaszolni, de a kemény lövés a kapu fölé szált. Pár perccel később Mario Fernandes fején volt ott az egyenlítő gól, ám a fejese éppen Dušan Kuciak kezében landolt.

Az 52. percben a Ferencváros támadója találta magát üresen a szélen, remekül tálalt Duda elé, de a Köln játékosa elszórakozta a nagy helyzetét. A második félidő elején láthatólag magasabb fokozatra kapcsoltak a szlovákok. Mak szabadrúgása után pattogott Anton Sunin kapuja előtt labda, de a hazaiaknak nem sikerült kihasználni az orosz védők zavarodottságát.

A 65. percben Artem Dzjuba került közel az egyenlítéshez. A leshatáron lépett el a védőjétől, ám a Kuciak remekül lépett ki a kapujából és lelopta a labdát az orosz támadó lábáról. Ez volt az oroszok eddigi legnagyobb helyzete. Érezhető volt, hogy a szbornaja fokozta a nyomást, amit a 72. percig bírtak a hazaiak. Mario Fernandos volt jókor jó helyen és egy kipattanó lövést juttatott a hazaiak kapujába – 1:1. De nem sokáig örülhettek az oroszok. Robert Mak a szélről szépen cselezte be magát a tizenhatos vonalára, ahonnét megeresztett egy lapos lövést, amely utat talált a vendégek kapujába – 2:1.

82. percben megint Dzjuba került közel az egyenlítéshez, remek fejese centikkel ment el a hazaiak kapuja mellett. Óriási helyzet volt. Az utolsó percekben még akadtak helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény nem változott, így Szlovákia begyűjtötte a három pontot. Ezzel feljöttek a csoportjuk 3. helyére, egy ponttal vannak lemaradva a csoport második helyén álló oroszok, és a csoportot vezető horvátok mögött is. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?