Sorozatban ötödször nyertek a komáromi röplabdázók

komárom röpi

A komáromi VK Spartak UJS férfi-röplabdacsapata sorozatban ötödik győzelmét aratta az extraliga alapszakaszában. A 15. fordulóban 3:0-ra (26:24, 25:21, 25:18) verte a nyitraiakat, és a tabellán az 5. helyre ugrott.

A Duna-partiak győzelemsorozata a gyengébb ligarajt után azért értékes, mert Robin Pělucha vezetőedző legénysége november közepétől három éremesélyest is megvert, ami jelentősen növelte a csapat önbizalmát. A sorozat kezdődött a címvédő privigyeiek legyőzésével Komáromban, folytatódott a fiatal trencséniekkel idegenben. Később a jelenlegi listavezető Svidník ellen, 0:2-ről 3:2-re fordítottak a komáromiak, majd a extraliga nagy meglepetésének, a Myjavának az otthonában nyertek 3:1-re.

Ezek az előzmények arra engedtek következtetni, hogy a nyitraiak sem viszik el a pontokat Komáromból. A komáromi mérkőzés színvonala igazolta, hogy a szlovákiai röplabdázás két jól felkészült csapata méri össze erejét.

Mindkét együttes teljes erőbedobással kezdett. A komáromiak az első percek után koncentráltabban és pontosabban játszottak, jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát vétettek, mint a vendégek, és 5:5-ös állás után fokozatosan elhúztak, néhány perc múlva 16:8-ra vezettek. Ám a nyitraiak feljavultak, főképp hatékony szerváiknak köszönhetően 23:23-ra egyenlítettek, s a következő labdamenetben 23:24-nél játszmalabdájuk is volt. A hazaiak ezt hárították, s ők harcoltak ki 25:24-nél játszmalabdát, amelyet értékesítettek, és 26:24-re nyerték a játszmát – 1:0.

A második szettben a Duna-partiak nagyobb sebességre kapcsolva már az elején elhúztak – 4:0, 6:2, 8:3, 12:7. A nyitraiak azonban erős támadószerváikkal és pontot érő támadásaikkal néhány perces zavart keltettek a komáromi térfélen, feljöttek 16:15-re, de egyenlíteni nem tudtak. A hazaiak gyorsan rendezték soraikat, jól kapcsolták össze az egyes játékelemeket, ötletesen és hatékonyan is játszottak, s 24:21 után első játszmalabdájukat értékesítve 25:21-gyel zártak – 2:0.

A harmadik, utolsó játszma elején a hazaiak óvatosan, ellenőrizve a játékot, taktikusan röplabdáztak. Hibát alig követtek el, de az igyekvő ellenfelet elhúzni nem engedték. 13:13-ig fej fej melletti küzdelem zajlott. Mivel a vendégeket kezdte szorítani az idő, több hibát vétettek, amit a hazaiak 2:0-s vezetésük tudatában kihasználtak. Magabiztosan elhúztak – 16:13, 20:13, 24:17 –, s első játszmalabdájuk kihagyása után a másodikat értékesítették, és nyerték a szettet 25:18-ra, a mérkőzést pedig simán 3:0-ra. A győzelem nemcsak a közepestől jobb színvonalú mérkőzés következtében tekinthető értékesnek, hanem azért is, mert a komáromiak a 2019/20-as évadban a nyitraiak ellen eddig még nem győztek. A Szlovák Kupa negyeddöntőjében is mindkét mérkőzésen a Nyitra-partiak voltak sikeresek.

A két csapat élvezetes mérkőzését a két szurkolótábor tapssal jutalmazta. Robin Pělucha vezetőedző is elégedetten nyugtázta a látottakat: „Ezen a mérkőzésen fegyelmezetten és jól is játszottunk. Az ellenfél szintén jól játszott, de mi minden játszmában egy lépéssel előbbre tartottunk ellenfelünknél, és nem tudtak bennünket megszorítani. Nagyon szeretném, ha a folytatásban tudnánk tartani mostani formánkat, hogy a hozzánk fűzött reményeket teljesítsük.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?