Se játék, se önbizalom, se tapasztalat – ezért esett ki a magyar kézilabda-válogatott

kézilabda
Varasd |

Magyarázatok a magyar válogatott megmagyarázhatatlan szereplésére.

Bánhidi Bence az okos játék, Mikler Roland az önbizalom, Juhász Ádám pedig a tapasztalat hiányával magyarázta, hogy a magyar válogatott pont nélkül búcsúzott a horvátországi Európa-bajnokságtól.

A magyar válogatott szombaton az olimpiai bajnok Dániától 32-25-re, hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól 27-25-re, szerdán pedig Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először zárta pont nélkül a tornát.

„Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy érzem, a fáradság is megmutatkozott a második félidő közepén, hiszen belső poszton teljesen elfogytunk” – nyilatkozta a csehek elleni meccs után Bánhidi Bence. „Sokkal többet kellene használnunk a fejünket, sokkal többet kellene okosabban játszanunk. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült, ezt nem gondoltam volna” – vélekedett a MOL-Pick Szeged beállósa. Bánhidi végül úgy fogalmazott, az összeszokottság hiánya is közrejátszik a kudarcban, hiszen a tavaly januári világbajnokság óta a fél csapat kicserélődött.
 

„Az első két meccsen, illetve a mai találkozó nagyobb részében is úgy éreztem, remekül küzdünk, mindent megteszünk a gólokért, a pontokért, de sajnos ezt nem tudtuk győzelemre váltani. Magam sem tudom, mi történhetett a mai mérkőzésen” – mondta Bartók Donát, akinek ez volt az első felnőtt világversenye a válogatottban.
    
„Nem szeretnék kifogásokat keresni, mert ami történt, csak a mi hibánk” – ismerte el a csapatkapitány, Schuch Timuzsin.

A kapus Mikler Roland 37 lövésből tízet hárított szerdán. Meglátása szerint nem működött valami jól a védelmük, és ő sem tudott segíteni a csapatnak. „Voltak fellángolásaink, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nem voltunk eléggé feszesek, a csehek átlőttek minket, Ondřej Zdráhala pedig bárhonnan próbálkozott, szinte minden összejött neki, nem tudtuk megállítani” – értékelt a Telekom Veszprém kapusa, aki arra utalt, hogy a svájci St. Gallen irányítója 21 kísérletből 14 gólt dobott.

Mikler elárulta, a szünetben a kapitány azt mondta, a négygólos hátrány nem a világ vége, és azt kérte, kezdjék lendületesen a második félidőt, akkor megtörhetik a csehek ellenállását. Ez csak részben sikerült, mert a magyaroknak volt egy 4-0-s sorozatuk, majd az 55. percben az egygólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, ami végleg eldöntötte a meccset.

„Bár az első és a második fordulóban is jól játszottunk, illetve voltak jó időszakaink, nem tudtunk nyerni, ezért hiányzott a sikerélmény. Ha a spanyolok ellen akár egy pontot is szerzünk, átlendülünk a holtponton, és nőtt volna az önbizalmunk” – vélekedett Mikler.
 
Hozzátette, a cseheknek ilyen problémájuk nem volt, hiszen hétfőn legyőzték az olimpiai bajnok dánokat. A kapus kiemelte, két jó csapattal találkoztak a csoportkörben, és testközelből tapasztalhatták, milyen szintre kellene eljutniuk, emellett az is kiderült számukra, hogy felszabadultabban kell játszaniuk, mert a görcsösség is nagy problémát okozott.

Sok tapasztalatra van szükségünk, de sajnos ezúttal csak rossz tapasztalatokat szereztünk, például arról, hogyan nem szabad játszanunk – mondta Juhász Ádám, a Tatabánya irányítója.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kijelentette, nem elégedett azzal, ahogyan játszottak. A svéd edző – aki továbbra is nyeretlen a magyar csapat kispadján – hangsúlyozta, hogy sok közös munkára van szükség az előrelépéshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?