Savchenkóék Milánóban is varázsoltak

Aljona Savchenko és Bruno Massot
Milánó |

Megismételhető-e egy csoda? Lehet-e egy hónapon belül kétszer is varázsolni? Lehet-e fokozni a tökéleteset? A német színekben versenyző Aljona Savchenko és Bruno Massot a műkorcsolya-vb párosversenyének kűrjében megadta a választ: igen, igen, és igen.
 

Aljona Savchenkót már sokan sokszor nyugdíjba küldték. Először a két olimpiai bronzérme után. Csakhogy Savchenko nem volt hajlandó belenyugodni abba, hogy soha nem lesz olimpiai bajnok, Pjongcsangban pedig kiderült, neki volt igaza – ötödik olimpiáján megszerezte a vágyott aranyérmet.

Mindenki azt hitte, az volt az utolsó versenye. „Persze, megyünk a vb-re” – felelte ehelyett lelkesen Savchenko még Dél-Koreában a kérdésre, ott lesznek-e Milánóban. Talán még egy órája sem volt olimpiai bajnok. „A barátok, családtagok, szurkolók nem lehettek mind ott az olimpián. Nekik akartunk korcsolyázni ezen a vb-n” – magyarázta már Milánóban Bruno Massot.

Amikor négy éve a pár nélkül maradt Aljona megszólította, nem akart hinni a fülének. „Persze, hogy emlékszem a reakciómra. Sokkolva voltam” – vallotta be Massot. Savchenko akkor már sokszoros Eb- és vb-érmes volt. Massot-nak egy Eb-7. hely volt a legjobb eredménye.

Két éve Pozsonyban, első közös Európa-bajnokságukon Massot elrontott egy emelést. Vigasztalhatatlan volt. Azóta is sokszor tűnt úgy, néha pont ő pakol nyomást saját magára azzal, hogy úgy érzi, partnere mellett köteles a legjobbat nyújtani. 
 

Kapcsolódó cikkünk

Milánóban végre ő is felszabadultan korcsolyázott. Ez már a rövidprogramban is látszott, Massot könnyedén ugrotta meg az olimpián elrontott tripla salchowot. A Caro Emerald That Man című dalára készül rövidprogram egy kis drágakő: kacér, játékos, flörtölős és vicces, s talán sosem futották még meg ilyen jól.

„A legjobb párok akár egy-egy elem közben is képesek arra, hogy egy történetet meséljenek el.” Ezt Robin Szolkowy mondta, Savchenko korábbi partnere, akivel öt vb-címet és két olimpiai bronzot nyertek, de aki most már Savchenkóék egyik nagy riválisát, az orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov kettőst készíti fel edzőként. 

Aljona és Bruno pontosan ilyen pár. Milánóban nem volt ellenfelük. Új világcsúcsnak számító kűrpontszámmal (162,86) és összpontszámmal (245,84) nyertek, de szinte sértésnek tűnik felsorolni az egyes elemeket – ez a program annyival több, mint a bemutatott elemek összessége. 

Ez a kűr a végtelen szenvedély története, a sport, a versenyzés, a győzelem iránti szenvedélyé, a kitartó törekvésé, a fel nem adott álmoké, egy nem mindennapi páré, ahol a lány felemelte maga mellé a fiút – hogy aztán a fiú segítségével mindketten elérjék a tökéletességet. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?