Šatka elnézést kért az éjszakai kimaradásért: „Hatalmas hiba volt”

Ľubomír Šatka
Dunaszerdahely |

Nyilvánosan kért bocsánatot fegyelmi vétségért Ľubomír Šatka, aki szintén ott volt azok között a futballisták között, akik a csehek elleni Nemzetek Ligája-meccs után kimaradtak éjszakára.

A DAC 22 éves hátvédje a klub honlapján tette közzé bocsánatkérő nyilatkozatát.

„Elsősorban szeretnék elnézést kérni az egész szlovákiai futballtársadalomtól, a szlovákiai labdarúgás szurkolóitól, az egész Szlovák Labdarúgó-szövetségtől Kováčik elnök úrral és Kozák edző úrral az élen, továbbá a szakmai stábtól és a csapattársaimtól. Egyúttal klubom, a dunaszerdahelyi DAC szurkolóitól is bocsánatot kérek.

Teljességgel tisztában vagyok azzal, hogy ami történt, hatalmas hiba volt a részemről, mert egy játékosnak kötelessége betartani a válogatottság alapszabályait és a következő generációk számára példaképül kell szolgálnia. Ehhez az éjszakai pihenőidő betartása is hozzátartozik, amit mi sajnos aznap megszegtünk.

Legszívesebben az egészet elfelejteném. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem lehetséges, ezért nem marad más hátra a számomra, mint okulni a történtekből és a jövőben elkerülni a fegyelem megszegésének bármilyen formáját.

Tizennégy éves koromtól képviselem a hazámat, és a válogatott mez felhúzása mindig is a legnagyobb megtiszteltetés és büszkeség volt a számomra. Ez továbbra is így lesz, ha ismét megkapom a lehetőséget.

Nagyon sajnálom, hogy Kozák úr lemondott a szövetségi kapitányi tisztségéről. Pont ő volt az, aki megadta nekem a lehetőséget a felnőttválogatottban, amiért életem végéig hálás leszek neki. Ami történt, semmilyen formában sem az ő személye ellen irányult.

Az egész labdarúgó-pályafutásom előttem áll még, és ez egy nagy lecke volt számomra a jövőre nézve. Az egyetlen, amit most tehetek, hogy a pályán a teljesítményemre összpontosítok, azon kívül pedig a professzionális hozzáállásra” – fogalmazott Šatka.

Érdekes

Szánják-bánják bűnüket

A hét fegyelmezetlen játékos közül hat nyilvánosan elnézést kért tettéért. Šatka mellett Martin Dúbravka, Norbert Gyömbér, Michal Šulla és közös közleményben Milan Škriniar és Stanislav Lobotka is leszögezte, hogy tudatosítják, hibát követtek el, és készek viselni érte a felelősséget. Vladimír Weiss nem nyilatkozott az ügyben.

A megszólaló játékosok mind kiemelték, hogy semmiképpen sem Kozák ellen irányult a tettük. Gyömbér és Šulla azonban azt is megjegyezte, hogy nem minden pontosan úgy történt, ahogy az a sajtóban megjelent.

Lobotka és Škriniar kitért a leköszönő szövetségi kapitány által ragozott „milliókra” is (mind a két futballistáért állítólag több tíz millió eurót kínálnak európai topklubok: „Mi soha nem kommentáltuk ezeket az állítólagos milliókat. Ezek felfújt információk, nem tőlünk származnak. Még egyszer elnézést kérünk, még ha tudatosítjuk is, hogy minden bocsánatkérés kevés. Bízunk benne, hogy a szurkolók ennek ellenére hűek maradnak a csapathoz” – írta Škriniar és Lobotka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?