Sallai: jobban játszottunk, mint a görögök

magyar válogatott

Sallai Roland szerint a magyar válogatott az 1-0-s vereség ellenére is jobban játszott a görög csapatnál péntek este Athénban a Nemzetek Ligájában.

"Jobban játszottunk, mint a görögök, és talán még az előző, budapesti meccsnél is" - utalt a támadó az egy hónappal és egy nappal korábbi hazai mérkőzésre. - "Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, de sajnos ilyen a foci, egyszer eljöttek a kapuig és gólt szereztek."

Kitért rá, összességében jó játékot mutatott a magyar együttes, melynek a helyzetkihasználáson kell javítania ahhoz, hogy hétfőn Tallinnban az észtek vendégeként be tudja gyűjteni a három pontot

 "Ma megvoltak a lehetőségeink" - mondta.

A kapus Gulácsi Péter úgy vélte, nem kellett volna kikapni ezen a találkozón. A vereség okaként a második félidő elején elvesztett labdákat jelölte meg, amelyekkel magukra húzták ellenfelüket.

 "Ez volt az a negyed óra-húsz perc, amikor nem tudtuk kihozni a labdát, hanem elveszítettük" - fogalmazott. Felidézte, Budapesten szinte az egész második félidőben ilyen volt a játék képe.

"Ezúttal nem bírtuk ki ezt az időszakot, ami nem azt jelenti, hogy nekik végletekig kidolgozott helyzeteik voltak, csupán azt, hogy hagytuk őket a szélekről beadni, és mivel van egy fejjel erős csatáruk, megtörtént, aminek nem kellett volna" - utalt Kosztasz Mitroglu fejjel szerzett győztes találatára, melyet egy rövid felszabadítás és egy szélről érkező görög beadás előzött meg.

 "Az első tíz percben bennmaradtunk az öltözőben, de nulla-nullánál tényleg ki-ki meccs volt" - értékelt Nagy Ádám. - "Egy vesztes meccsnél túlzó azt mondani, hogy nyerhettünk volna, de a döntetlen abszolút benne volt."

Kapcsolódó cikkünk

Hangsúlyozta, bár voltak "necces szituációk", de a görögöknek a gól előtt nem sikerült eltalálniuk a magyar kaput.

"Ott elcsúsztunk, nem tudtuk megakadályozni a beadást. Különösen azért dühítő ez, mert tudtuk, hogy Mitroglu nagyon erős fejjel, készültünk belőle" - árulta el.

"Szerencsétlen volt a gól, amely előtt sikerült tisztáznom, ám az ismételt beadás megtalálta Mitroglut, aki magasabbra ugorva gólt tudott fejelni" - fogalmazott a válogatottban most bemutatkozó Willi Orbán. Hangsúlyozta, védőpárjával, Kádár Tamással, és klubtársával, a kapus Gulácsival is jó volt a kapcsolata.

Kitért rá, bátrabb játékot hiányolt a csapattól, határozottabban kellett volna elöl játszani.

"Nagyobb önbizalomra van szükségünk, hiszen jó volt a játékunk minősége, jól védekeztünk, kevés lehetőséget engedtünk nekik" - fejtette ki.

Megemlítette, büszke rá, hogy bemutatkozhatott a magyar nemzeti csapatban, és elárulta, hogy előzetesen többször is meghallgatta a Himnuszt, melyet énekelt is az összecsapás előtt.

 A magyar válogatott a harmadik fordulót követően a harmadik helyre csúszott vissza a csoportjában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?