Rybárikovával a Fed-kupa döntőjéért

Rybáriková
Pozsony |

A női szlovák teniszválogatott Viktória Kužmová, Jana Čepelová, Rebecca Šramková, Magdaléna Rybáriková és Karolína Schmiedlová összetételben várja a jövő hétvégén esedékes Nagy-Britannia elleni Fed-kupa-selejtezőt. A keretet a keddi, pozsonyi sajtótájékoztatón jelentette be Matej Lipták szövetségi kapitány. 

A férfi Davis-kupa mintájára, idén már a női Fed-kupa is egy többnapos döntőben csúcsosodik ki a selejtezők után. Ezt a döntőt idén és az elkövetkezendő két évben Budapesten rendezik. A szlovák válogatott a Világcsoportban a brit csapattal vív a döntőbe jutásért február 7-én és 8-án a pozsonyi NTC-ben, salakos borításon.

„Azért választottuk a salakot, mert a mi lányaink ezen a borításon nyújtják a legjobb teljesítményüket. A britek viszont ezen a borításon játsszák a szezonban a legkevesebb meccsüket. Meg akartuk törni az angolok keménypályás ritmusát” – magyarázta a keddi sajtótájékoztatón Matej Lipták, a szlovák válogatott kapitánya.

Az angol csapatból hiányozni fog a világranglista 13. helyezett Johanna Konta és tavaly a kazahsztánok ellen kiváló teljesítményt nyújtó Katie Boulter is. A britek a Heather Watson, Harriet Dart, Naiktha Bains, Katie Swan és Emma Raducanu összeállításban érkeznek vasárnap Pozsonyba. A szlovákoknak a hiányzók fényében nagy esélyük van, hogy győztesen kerüljenek ki a párharcból, ezt elismerte Lipták is. 

„Az angol keret tényleg foghíjas, így nagy esélyünk van, hogy hazai pályán kiharcoljuk a döntőbe jutást. De nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. Azonban hosszú idő után megint bekerülhetünk a Fed-kupa döntőjébe és kupáért játszhatunk. Azért ezt az öt játékost választottam, mert ők már összeszokott csapatot alkotnak, és nagyon jó köztük a kémia. Igaz, hogy az Australian Openen sem Schmiedlová, sem pedig Kužmová nem szerepelt jól, de jó formában vannak, biztos vagyok benne, hogy salakon, hazai közönség előtt kiadják magukból a maximumot, és meglehet a továbbjutás” – mondta Lipták.

Magdaléna Rybáriková még 2019 októberében mondta, hogy erősen fontolgatja a visszavonulását, sőt, igazából már csak a hivatalos bejelentése várat magára. Ennek ellenére Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára elmondta, Rybarikovával megegyezett, hogy a britek ellen biztos számíthatnak rá, és a következő mérkőzésen is, attól független, hogy a szlovákok a budapesti döntőben vagy a Világcsoportban való bennmaradásért játszanak majd.

A szlovákok már tegnap elkezdték a felkészülést az összecsapásra, elsőként Karolína Schmiedlová kezdte meg az edzéseket. 

A mérkőzések február 7-én pénteken, és 8-án szombaton is 16:00-tól kezdődnek a pozsonyi NTC-ben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?