Rossi a walesi vereség után: „Kétarcú csapatom van”

marco rossi

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 34 éve győzött nála magasabban jegyzett ellenfél otthonában, és ezt a sorozatot Cardiffban sem tudta megszakítani.

A walesiektől elszenvedett 2:0-s vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány is rámutatott, kétarcú csapata van. „Hazai pályán teljesen máshogy játszunk, mint idegenben. Ha a játékosaim ennyire meg vannak ijedve, ennyire félnek az idegen környezetben, az csalódást keltő” – fogalmazott a magyarok szakvezetője.

Rossi nem is titkolta a csalódottságát. „Túl sok ki nem kényszerített hibánk volt, rossz döntéseket hoztunk a pályán. A középpályától felfelé több játékos is a szintje alatt teljesített, a védelem is csinált nagy hibákat. Ennek ellenére az első félidő még kiegyenlített volt, de a walesiek gólt lőttek, mi pedig nem használtuk ki a ziccert. A második gólra már egyáltalán nem tudtunk reagálni” – foglalta össze a látottakat minden pátosz és alibi nélkül Rossi, aki ki is mondta, elfáradt már abba, hogy a vereségeket kell értékelnie.

A magyar kapitánnyal a sorsdöntő Eb-selejtező előtt szerződést hosszabbított az MLSZ, de ennek a témának az említésére Rossi ingerülten reagált: „Ha arról van szó, azonnal lemondok. Ha valaki más sikeresebb lehet ezzel a válogatottal, én nem leszek útban. És nem fogok pénzt kérni, hiába lett meghosszabbítva a szerződésem.”

Az első félidőben Rossi piros-fehér-zöld sállal a nyakában irányította az együttest, soha nem hagyott kétséget afelől, mennyire fontos neki a magyar válogatott.

„Nem tudom megmagyarázni, miért nem tudunk idegenben jobban futballozni, ez már talán nem is pszichológiai, hanem pszichiátriai probléma. Nyilván vannak technikai különbségek, ha valaki a Real Madridban, a Manchester Unitedben vagy a Juventusban játszik, az nem véletlen. De nem hiszem, hogy a taktikával lenne gond. Az első félidő még kiegyenlített volt, a másodikban már impotensek voltunk. És ez nagyon nem kellemes érzés” – hangsúlyozta Rossi.

Közvetlenül a meccs után nem is mondott semmit a csapatának, látszott rajta, hogy idő kell neki, amíg a történteket megemészti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?