Rajtol a II. liga: alig változó erőviszonyok

kfc

Várhatóan nem változnak meg drasztikusan az erőviszonyok a tavalyihoz képest a II. fociliga 2020/21-es szezonjában. A máriatölgyesiek és a besztercebányaiak ismét feljutási célokkal vágnak neki a pontvadászatnak, míg a komáromiak és a somorjaiak óvatosan fogalmazták meg terveiket.

A tegnapi, lapzártánk után véget ért Poprad–Bardejov találkozóval elrajtolt a II. labdarúgóliga 2020/21-es szezonja. 

Az élmezőny
Miután nem történtek komolyabb változások sem a Dubnica, sem a Banská Bystrica keretében, várhatóan ez a két csapat ezúttal is ott lesz az élmezőnyben és a feljutásért fog küzdeni. 

A besztercebányaiak egyértelműen a feljutást tűzték ki célul, bár helyzetüket megnehezítheti, hogy stadionjuk átépítésen esik át, így a szezon során Zólyomban játsszák hazai mérkőzéseiket. A várhatóan jövő tavaszra elkészülő 7000 férőhelyes besztercebányai aréna lesz az ország Nemzeti Atlétikai Stadionja.

A besztercebányaiak és a máriatölgyesiek legnagyobb kihívója legutóbb az a Skalica volt, ahonnan a nyár folyamán több kulcsjátékos is távozott, így az alaposan megfiatalított csapat ezúttal valószínűleg nem lesz ott az 1. helyért folyó harcban.

A kassaiakkal viszont komolyan számolni kell az új szezonban, miután három játékost is igazoltak élvonalbeli kluboktól, és a felkészülés során lehengerlő formát mutatva nyolcból hét mérkőzést megnyertek. 

A Fortuna Ligától a 2018/19-es mezőnytől búcsúzó Podbrezován is komolyabb ambíciói vannak a vezetőségnek – az elmúlt szezonban elért negyedik hely jó kiindulópont, a középpályára pedig az az Erik Grendel érkezett, akinek 267 élvonalbeli mérkőzés van a háta mögött.

KFC és STK
A komáromi KFC és a somorjai STK csapata a középmezőnybe várható. Korábban Horváth Csaba somorjai klubelnök és Miroslav Karhan, a komáromiak vezetőedzője lapunknak adott nyilatkozataiban csak óvatosan fogalmazott meg konkrét elvárásokat.
A somorjaiak ezúttal is a a DAC farmcsapataként szerepelnek a bajnokságban. A klub elsődleges célja, hogy játéklehetőséget biztosítson a tehetségeknek, valamint azoknak a DAC-játékosoknak, akik csak keveset szerepelnek a Fortuna Ligában. Konkrét célkitűzésről nem esett szó, de Ján Blaháč vezetőedző csapata a legutóbbi szezonban megmutatta, hogy ideális körülmények között többre is képesek lehetnek, mint a bennmaradás kiharcolása.

A komáromi KFC vezetőedzője, Miroslav Karhan sem beszélt konkrét célkitűzésekről, úgy fogalmazott, majd az első 3-4 forduló után fogja pontosabban látni csapata képességeit. A felkészülés mindenesetre jól sikerült a komáromiak számára, többek között az élvonalbeli szeredieket is le tudták győzni.

A többiek
A Púchov és a Liptovský Mikuláš kerete sem sokat változott az elmúlt szezonhoz képest, így jó eséllyel egyiküknek sem lesznek kiesési gondjai.

A Petržalka a nyár folyamán együttműködési szerződést kötött az élvonalban szereplő nagyszombati Spartakkal – hasonlót ahhoz, amilyet a DAC és a somorjaiak kötöttek. Az együttműködés egyelőre annyiban nyilvánult meg, hogy három fiatal nagyszombati is a pozsonyligetfaluiaknál tölti a szezont kölcsönben. Ladislav Pecko vezetőedző úgy fogalmazott: „Pontokat akarunk gyűjteni, és elérni, hogy a szezon jó hangulatban teljen.ˮ Ennek ellenére nem lennénk meglepve, ha a Petržalka a kiesés ellen küzdene. 

Komolyabb célokat sem a bártfaiak, sem a tőketerebesiek, sem a Slovan fakócsapata nem tűzhetnek ki maguk elé. Utóbbi szereplése nagyban függ majd attól, hogy ifj. Ján Kozák hány játékost bocsát a B csapat rendelkezésére.

Alaposan meggyengültek a poprádiak, akik az elmúlt szezonban ugyan még bejutottak a rájátszásába, de ott már nem sok babér termett nekik. Ezután sok meghatározó játékos távozott, az alaposan megfiatalított csapat pedig nem biztos, hogy elég lesz a bennmaradáshoz.

A II. liga pontvadászatának ezúttal páratlan számú, 15 csapat vág neki, ennek oka, hogy a Ružomberok B végül nem nevezett be a bajnokságba. Ezt leszámítva a másodosztály mezőnye változatlan, mivel a koronavírus-járvány miatt nem voltak sem kiesők, sem feljutók, a Dubnica pedig nem tudta kiharcolni a feljutást a Fortuna Ligába.

A szezon végén a II. liga győztese feljut a Fortuna Ligába, a második osztályozót játszik az élvonal 11. helyezettjével. Az utolsó három csapat kiesik a III. ligába. (lz, šport.aktuality.sk)

Érdekes

KFC Komárno

Keret: Leckéši, Čellár–Popovič, Saláta, Szőcs, Janso, Domonkos, Šimko, Vajs, Nguidjol, Doktorík, Tóth G., Daniel, Lovász, Krela, Pastorek, Holík, Pinte P., Zsiga, Meňuš, Grujicsics
Érkezett: Doktorík (DAC), Popovič (Skalica), Vajs (Ausztria), Tóth G. (Hurbanovo), Šimko (Jihlava), Pastorek (Podbrezová)
Távozott: Šipek, Fokaidisz; Pagáč (Dubnica).
Vezetőedző: Miroslav Karhan
Felkészülési meccsek: Kalinkovo 6:0, Hurbanovo 3:2, Kalná 1:2, Galanta 3:1, Vasas 3:1, Puskás Akadémia B 0:2 , Veľké Ludince 3:1, Sereď 3:2

Érdekes

ŠTK Šamorín

Keret: Valach, Bubák– Mezovský, Maric-Bjekic, Oikonomou, Stašík, Kováč, Fujak, Pančík, Leginus, Baéz, Nagy L., Jančo, Nagy P., Slebodník, Čunta, Méry T., Rymarenko, Boateng
Érkezett: E. Boateng (DAC), Valach (Petržalka), Stašík (Martin)
Távozott: Pončák (vissza-vonult), Hajdúch (Ausztria)
Vezetőedző: Ján Blaháč
Felkészülési meccsek: Vasas 2:5, Puskás Akadémia 1:5, Marcelová 2:4, Gyirmót 0:4, Slovan B 2:3

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?